Skönt med sol!

Skrev ett inlägg imorse som jag glömde posta. Nu ska jag och Milo gå ut i solen. Önskar alla kärlek idag och jag hoppas och tror att det ska bli en fin dag. <3 
 
Bild lånad från Amelia.se
 
 
God morgon!
Idag väckte min älskling mig med våfflor på sängen! 
 
Idag går jag in i vecka 37. =)
 
Vi var på mvc igår och allt såg bra ut!
Bebisens hjärtljud låg som vanligt på 150.
Mitt blodtryck var 100/50. 
Blodsockret låg på 5,7.
Vågen visade 1 kilo mer än förra gången så +11 kilo än så länge. 
SF-måttet var 34 cm. Vilket är samma mått som senast, men i måndags kände jag att bebisen sjunk ner längre i bäckenet (sticker och gör ont och det känns som jag går med en melon mellan benen nu ;) dock inte fixerad än) Monica tyckte jag hade mer plats uppåt nu så det var orsaken till det. 
 
 
Detta händer denna veckan: 
 
Gravid vecka 37
 
Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0