foglossning

Kanonkulan vecka 32 (31+5)
 
Jag går hos en sjukgymnast en gång i veckan och får hjälp med min foglossning. Hon trycker och har sig och så får jag olika övningar som jag kan jobba med hemma för att i längden stärka upp mina muskler. Dessa övningar gör bara så förbannat jävla ont. Igår var jag där igen och då sa berättade jag att det blivit mycket värre och att Emil får hjälpa mig på kvällarna/nätterna att vända mig om i sängen, då jag inte har kraften och smärtan är för mycket. Väldigt frustrerande :( 
 
Hon frågade då om jag ville testa akupunktur eller tens för att lindra.
 
TENS fick jag på förlossningen och det är ett av mina starkaste minnen.. Det är som plattor eller trådar? minns inte pga lustgas ;) som man fäster på ryggen eller där värken sitter och som stimulerar nerverna med ofarlig ström. Det finns olika nivåer som man kan höja till i samband med att värkarna stärks. Det gör lite ont att få tens men är så mycket bättre än värkarna. Sen när värkarna tar över så får man höja tensen. Emil fick äran att kontrollera den åt mig och råkade typ sätta sig på kontrollen så han berättade efteråt att den gick från nivå 5 upp till 19 och han trodde att 20 var max. Haha, asså den SMÄRTAN är den smärtan jag minns som starkast genom hela förlossningen. Det kändes som att någon tog fram en yxa och delade min rygg i två delar.. ;)
 
Men för att komma till poängen så valde jag iaf att testa akupunktur hos sjukgymnasten och jag ska gå dit två gånger i veckan i 3 veckor och få behandling. Hoppas verkligen att det ska hjälpa för den här dumma foglossningen. NU måste jag skynda mig iväg till MVC och möta upp Emil. Ha en bra dag!" =)
 

Min älskade prins..

.. som snart ska bli storebror! <3 
 
 
När Milo först började fråga när bebisen skulle komma så förklarade vi att den kommer ungefär när Liseberg öppnar igen. I slutet på april. Att det är ganska många månader kvar.. "När snön är borta och farfarsbilarna kan köra igen" sa Milo då. "Precis!" 
 
Det har fastnat och han säger alltid när någon frågar om bebisen att den kommer när Liseberg öppnar. =) Gulligt tycker jag. =)
 
Men jag har märkt nu de senaste dagarna att Milo börjar tycka att det är dags för bebisen att komma snart. 
 
- Närrr kommer våran bebis mamma?
- Kommer inte vårrran bebis snaaaaaaart?
 
Milo har nyss lärt sig att säga R, och han betonar dom därför väldigt mycket nu. Hehe! Ibland låter han som att han pratar världens göteborgska. Då är det svårt att hålla sig för skratt ;) 
 
 

3D/4D Ultraljud vecka 31 (30+1)

Det var jättemysigt att göra ul i 3D! Jag har varit på Emmakliniken en gång tidigare och tycker det är toppen där!
Dom vet precis vem man är när man kommer, bjuder på fika, småpratar i väntrummet och det känns precis som man sitter och väntar i någons vardagsrum innan man får gå in till ul.

 

Och på ul har barnmorskan varit jätte noggrann båda gångerna och hela tiden förklarat vad som händer och är väldigt lyhörda.

Både Emil och jag tyckte att bebisen var lik Milo över kinderna, näsan och hakan. :))

Hon mätte bebisen och kunde se att viktmässigt så ligger den 10% över det normala, men hon trodde inte att bebis nr 2 skulle bli lika stor som Milo. Om kurvan fortsätter precis i den takten som bebisen växer nu så skulle vikten sluta på 3800-3900 runt BF. Men vilket hon ändå tyckte var ganska stort för min kropp.


Bebisen låg med huvudet neråt nu och kommer troligtvis att stanna så nu då det inte är så gott om plats i mage längre. Bebisens rygg ligger längst högersida och moderkakan på vänster. Hon fick buffa på bebisen för att få bra bilder på ansiktet då den låg med ansiktet i moderkakan typ. Hehe. 

 

Emil i väntrummet. =)Den 27:e feb ska vi tillbaka till MVC, då är jag i vecka 33, och då ska vi prata och förhoppningsvis boka ett tillväxt-ul så får vi se hur det blir med förlossningen utifrån det. Jag hade väldig gärna velat föda normalt den här gången och förhoppningsvis så är det inga problem. Men får vi reda på att det är en stor bebis så har Monica sagt att jag inte ska behöva gå över tiden, så då antar jag att det kan bli aktuellt med igångsättning eller i värsta fall snitt. 

Mycket tankar.


Här är vår älsklingsbebis!

 

 

"Milo magen" vs "andra graviditeten"

Pratade med Elaine och hon bad mig lägga upp lite bilder för att jämföra från när jag var gravid med Milo.
 
Detta är i vecka 29 (28+5) med Milo 
 
Här har jag precis gått in i vecka 30 med lilla/e syskonet =) 
Tycker nog att Milomagen ser lite större ut även fast det inte är speciellt mycket. Så jag hoppas IALLAFALL på en liten bebis den här gången ;) 
 
Kl 13:00 idag ska Emil och jag till Emmakliniken och göra ett 3D/4D UL! Ska bli jättespännande! Hoppas dels på att få reda på könet 100%, men även för att se att allt är bra, vikt (ca) om man redan nu kan se om bebisen verkar vara något större men det hade också varit underbart om man kunde se om bebisen hade några drag som påminner om Milo. Väldigt nyfiken!! Lägger upp bilderna i eftermiddag så kan ni få se! =) 
 
 

Vecka 30

Hejsan!

Idag 
Tänker varje gång jag bloggar att jag ska bli bättre på det men jag tror nog tyvärr att min aktiva period som bloggare är över sedan länge.

Gick in i vecka 30 igår och är nu sjukskriven med foglossning i 7 veckor fram. Känns skönt att jag blev sjukskriven samtidigt som det är tråkigt att inte kunna göra så mycket. Får ont av det mesta och blir låst hemma. Så lite ensamt och trista dagar när Emil jobbar sent. Men som sagt, vecka 30 nu och ca 10 veckor kvar. Hoppas dom går fort. ;)

Vi fick i ordning bebisrummet i veckan med ny tapet som jag blev supernöjd med! Så nu står det redo och väntar :) börjar kännas mer verkligt att vi faktiskt kommer bli en till i familjen snart.

Jag har även hunnit fylla 25 sen jag bloggade senast. Tänkte nog att det skulle vara lite mer speciellt än det faktiskt blev.. 
Mitt lilla kalas blev inställt samma dag och förutom med Emil, så har jag inte firat med någon. Men på söndag så ska vi gå ut och äta och fira att hans mormor fyller år med hela Emils familj och då ville hon passa på att fira mig med! Gulligt.

Idag kom Emil hem med en stor bukett röda tulpaner till mig. Jag har verkligen världens bästa man! <3 

Natti.

 


RSS 2.0