Julgodis

Jag har varit sjuk den här veckan med en jobbig förkylning, ont i halsen och kroppen. Imorgon blir det jobb igen, även om jag egentligen nog skulle stannat hemma en dag till. Fortfarande ont i halsen och väldigt matt. Men nu är det ju inte många dagar kvar till jul (=jobbdagar kvar) så jag ska försöka fixa de!

Igår testade jag två recept jag inte gjort tidigare på julgodis. Det blev Bountybollar och Kolaris-godis. Båda väldigt goda, men jag föredrog bountybollarna mest och Emil tyckte att Kolarisen var godast. Perfekt!
Till Milo gjorde jag godistoppar av endast rispuffar och mörk choklad, en hit!


Jag tycker vi är ganska varsamma med socker till Milo, han får äta bullar, kakor och glass om det är kalas eller något annat speciellt tillfälle. Saft tycker han inte om så Milo dricker antingen vatten eller mjölk. Ibland har det blivit lite mycket om det varit mycket kalas eller att vi hälsar på hos någon, men det är ingenting som tillhör vardagen.

MEN han vet ändå vad "dodis" är då han ser det i affären och då säger jag att det är "blää" och "bara för vuxna" ;) (Får se hur länge han nöjer sig med det!) Det finns även lite leksaksgodis i form av choklad i en matkorg som han fick i födelsedagspresent så då låtsas han att han äter godis.

För att komma till poängen så fick jag "muta" hem Milo från dagis (ja jag vet -hemsk mamma! ;) med att jag hade bakat julgodis hemma som han skulle få smaka på. Vi pratade inte mer om det på vägen hem och jag tänkte faktiskt att han hade glömt av det. Men så fort vi kom innanför dörren så skrek Milo "DODIS!?" av ren lycka! Haha =)

Självklart ska hjärtat få äta julgodis när hans mamma har bakat =) En räckte gott och Milo var en lycklig liten kille!
Nu är det riktig julstämning hemma =) Milo och jag pyntade den tillsammans! =)

Kommentarer
Postat av: kicki

åh så fin han är . saknar er massor <3

2011-12-19 @ 14:01:21
Postat av: Carro

Så duktig du är! :)

2011-12-19 @ 14:02:47
Postat av: Ida

Åh! Här har det ju hänt massor! Kul att läsa!

Godiset ser himla gott ut! Inte bra för mitt godissug! ;-)

2011-12-20 @ 12:45:12
Postat av: My

Ida: Ja visst har det! ;) fått lite julinspiration tror jag =) Ja det var verkligen gott! Nej, men du vet väl att man får fuska på jul ;)

2011-12-23 @ 23:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0