Slemsäcksinflammation i axeln.

De senaste dagarna har jag haft väldigt ont i axeln när jag vaknat på morgonen. Det har blivit bättre på dagen och därför har jag trott att jag börjat sova på något konstigt sätt och därmed belastat axeln fel.
Jag har ju precis kommit igång med träningen också och tänkte att jag kanske behövde träna upp armen och axeln mer och att det då skulle hjälpa. Elaine och jag var på en klass i onsdags där det var mycket fokus på armar och dagen efter fick jag självklart träningsvärk.

På kvällen igår började de bli mycket värre i axeln och detta var absolut mer än träningsvärk. Jag vaknade vid 3 tiden i natt av att det gjorde fruktansvärt ont! Jag jämförde det med värkar. SÅ ont gjorde det. Emil fick klippa upp min tröja när jag skulle byta om. Jag kunde inte röra armen.
Ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte jag skulle åka in till mölndals akutmottagning. Sagt och gjort. Jag fick komma in med en gång och efter tio minuter fick jag träffa en läkare som gav mig en spruta med kortison och bedövning. Efter ca 5 minuter var smärtan borta. =) Istället hade jag en bedövad arm som kändes precis som bedövningen man får hos tandläkaren. Sjukt konstigt när det satt i hela armen. Men så värt det.

När bedövningen släpper kan det hända att jag får lika ont igen tills kortisonet sätter igång att hjälpa. Det kunde ta mellan 1-2 dagar. Därför har jag även fått värktabletter som jag ska äta regelbundet upp till tre veckor om jag skulle behöva. Har även fått en remiss för sjukgymnastik som är jätte viktigt att jag kommer igång med. Då slemsäcksinflammation inte läker sig självt.


Slemsäcksinflammation

Finns i två former. Den första kan komma mycket snabbt "över en natt" och kan vara oerhört smärtsamt. Patienten söker och kan knappt röra armen utan håller intill sidan. Något våld har inte skett utan tillståndet kommer spontant. Ibland kan hudområdet på axelns utsida vara varmt och känslig för beröring.

Den andra formen kommer mer långsamt men även här inget våld utan kommer spontant. Smärtan kan stråla ned i hela armen mot handleden. Tillståndet kan förbättras tillfällligt av vila men vid fortsatt vila åter försämras. Tillståndet har ingen tendens till självutläkning utan kan pågå i åratal obehandlat och ge besvär och försämrad livskvalité. Ofta upplevs ökade besvär vid arbete med armar i axelhöjd samt sova på den besvärande axeln.
Behandling är kortisoninjektion, ibland kan slemsäcken behöva tas bort operativt.Himla otur =(

Kommentarer
Postat av: Carro

Stackars dig gumman! :( Tycker verkligen synd om dig! Hoppas att det blir bra snart!! Pussåkram!

2010-10-25 @ 22:30:27
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Carro

Love you too!! <3

2010-10-26 @ 20:18:26
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: emilia

Hej! Jag googlade slemsäck och hittade din blogg. Jag har inte fått det bekräftat mer än att en naprapat klämt på mig och nämnt att jag nog har diagnosen. Tänkte bara fråga om hur du har det nu efter behandling och sjukgymnastik? Mår du bättre i axeln? Har du några tips att ge mig? Kontakta sjukvården eller sjukgymnast direkt?

Mvh Emilia

2011-04-29 @ 13:56:36
URL: http://kidofthee.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0