En ny fas?

Vi har verkligen haft tur med Milos första år. Eller tur kanske är rätta ordet men så här; Milo har inte haft problem med kolik som väldigt många bebisar får. Förutom en helg på landet då hans mormor mer än gärna gick och bar på honom om kvällarna. Milo har inte varit sjuk ordentligt mer än två riktiga förkylningar och en i samband med ett virus i örat.
Började sova hela nätter när han var 3-4 månader. Och sen är ju Milo bara världens goaste unge! ;)

Men. Nu har Milo nyss fyllt 1 år och den senaste dagarna har varit lite annorlunda. Milo har sovit dåligt på nätterna, är väldigt mammig, lätt irriterad och vill bli buren hela tiden. I natt vaknade Milo och var ledsen vid två-tiden och somnade tillslut strax efter klockan 5..

Jag vet att det är helt normalt att Milo går igenom den här perioden och vi får helt enkelt vänta ut den. Kanske är det så att han blir frustrerad över att vi inte förstår vad han vill? Men jag hoppas att han ska börja sova bättre på nätterna igen, annars blir det lätt en ond cirkel. Lite sömn=dåligt humör.

Det händer mycket nu och i morgon blir ännu en ny "milstolpe" för Milo. Han ska nämligen sova över hos mormor för första gången. =) Egentligen är det lite dålig tajming eftersom Milo sovit så dåligt de senaste dagarna, men det har varit bestämt sen månader tillbaka.  Jag tror att det kommer gå bra, Milo är mest grinig när han är hemma med mig och skulle han krångla på natten så är han i goda händer =)

Emil och jag ska gå ut och äta middag med hela Emils familj och fira att hans morfar fyllt år. Detta gjorde vi även förra året och då var Milo så liten att han faktiskt fick följa med =) Han charmade alla på restaurangen och sov sen snällt i vagnen. Men i morgon får Milo sova hos mormor istället så Emil också kan ta ett glas vin och slippa köra bil hem som han brukar få göra. Och kanske nästan bäst av allt, vi får vår första sovmorgon tillsammans på 1 år!! Vi kommer självklart vakna klockan 7 ;) men då behöver vi inte gå upp!

Tiden går fort och Milos första år har sprungit förbi, snart tar han väl studenten också! ;)
Mamma och pappa älskar dig finaste.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0