Frågor om graviditeten

Namn: My
Ålder: 21 år
Graviditetssymtom: Illamående, trött, ont i magen, (livmodern vidgar sig). 
Positivtgravtest i vecka: 21 januari, vecka 5.

Då berättade jag för...
Mamma:
Det kommer jag inte ihåg men det var ganska tidigt, vecka 6-7 kanske. 
Min bästa kompis: Lina fick veta samma sekund som mig och Carro en vecka senare tror jag. Carro har stenkoll på mig och började bli orolig att jag var sjuk när mina gravsymtom spökade och jag sprang på vårdcentralen och Sahlgrenska så jag var tvungen att berätta. =)
The girls: Lusläste i bloggen att det var den 23 februari i vecka 9 som jag berättade för Ida tillsammans med Carro på Fröken Olsson. Den fika stunden glömmer jag aldrig. =) Efter det så höll vi inte på det längre så då fick fler och fler veta.

Min barnmorska hette: Monica. Henne tyckte vi mycket om! 
Vikt vid inskrivningen: ..
Vikt vid förlossningen: MYCKET! Gick upp typ 18 kilo. Det mesta var dock vatten. Samlade på mig en heeel del på slutet. Mina fötter gick från 36 till 37,5. 

Mat jag var torsk på (favviscraving): Mat vet jag inte men Citronvatten!! Vårt grumme diskmedel, både äpple och citron doften luktade så gott att jag flera gånger funderade på att smaka, haha
Mat som fick mig att vilja kräkas: I början -allt! Speciellt fet mat som pizza och liknande. 
Illamåendet började: typ med en gång. Jag kommer ihåg att jag klagade på att Emil körde bil så jag blev illamående flera gånger innan jag visste om att jag var gravid, hehe. 
Och slutade: Det höll i sig i säkert två månader men blev hela tiden bättre och bättre. De första tre veckorna var värst.

Mina första mammakläder: svarta leggings. Vet inte om det är så mycket "mammakläder" kanske, men det var det jag använde. Jag köpte aldrig några mammabyxor för jag tyckte alla var så fula. 
Min största modetabbe: Allt på slutet ;) 

Första bebisprylen: Fyra stycken bodys i storlek 56, två rosa och två blå och två stycken pyjamasar i storlek 50.
Då kände jag första sparken: Den 20 april i vecka 18. Jag hade inbillat mig att jag kanske känt något innan, men den natten var det ingen tvekan om saken. =) 
Vi trodde att bebisen i magen var: Vi var ganska säkra på att det var en flicka ända fram till ultraljudet eftersom jag hade mått så illa och alla andra då sa att då var det en flicka. 
Namn vi funderade på: Oj det var många. Speciellt i början när vi trodde det var en tjej. När vi fick reda på att det var en pojke valde vi ganska snabbt mellan Theo och Milo.

Grejer som hände med min kropp: Min mage blev väldigt stor, rund och go! =) Samlade på mig väldigt mycket vatten och fick bollfötter på slutet =) 
Så motionerade jag: Eftersom jag stod upp i jobbet hela dagarna orkade jag inte så mycket mer när dagen var slut. Promenerade och levde som vanligt antar jag. 

Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: Jag tror inte jag gjorde något jätte konstigt. Men frågar du omgivningen kanske du får ett annat svar? =)
Konstiga kommentarer jag fick höra: Jag minns inte men det var många konstiga kommentarer. Så fort någon sticker ut lite i mängden, vare sig man är gravid eller ser annorlunda ut tror folk tydligen att det är okej att säga vad som helst till än.
Konstigaste bebisrådet: Att bebisar bara får äta var fjärde timme. Även om det var rådet förr så var det konstigt redan då.

Värsta gravidminne: Att jag mådde så illa i början och när jag inte kände Milo röra sig. 
Bästa gravidminne: Det går inte att bara välja ett. Att känna första sparken var jätte häftigt och sedan ultraljudet när vi fick veta att vi skulle få en pojke och självklart förlossningen. Men även små saker som när jag skulle lägga mig på kvällen och Milo alltid började hicka. =) Allt är ju egentligen fina minnen.
ny

Kommentarer
Postat av: ida

vad kul att läsa! :)

2010-01-23 @ 12:21:49
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: elaine

naaaaaw. åh vad mycket minnen år 2009 innehaver =)

2010-01-23 @ 14:57:52
URL: http://tjocktjockarebebis.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja vad roligt att läsa!

"Carro har stenkoll på mig och började bli orolig att jag var sjuk när mina gravsymtom spökade och jag sprang på vårdcentralen och Sahlgrenska så jag var tvungen att berätta"

Haha! :D

2010-01-23 @ 20:10:38
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Carro

Sv: Jag är en liten hönsmamma! ;D

2010-01-23 @ 21:51:12
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Ida

Vad bra! Ska jag bringa godiset eller? ;) Är supertaggad inför i morgon :D

2010-01-23 @ 23:59:52
URL: http://kongens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0