2009, Milo Grann

Oj vart ska jag börja.. Det här året går att summera i ett ord- Kärlek. Den 21 januari 2009 fick vi veta att att vi skulle bli tre i familjen. Fem dagar senare, den 26 januari fyllde jag 21 år och sedan gick månaderna.. Vi väntade och väntade..

5 maj kom och ultraljudet!  =)
hhjknuh
Barnmorskan berättade att hon var 95 % säker på att vi skulle få en pojke efter att jag övertygat henne om att jag sett Milos snopp på ultraljudet! =) Vår lilla kille! Vi hade varit ganska övertygade om att vi skulle få en flicka så nu fick vi gå över till pojknamnen.. Dom var mycket svårare men vi bestämde ändå oss ganska fort för antingen Theo eller Milo.

Månaderna gick och under tiden jobbade jag på fastfood avdelningen på Liseberg. Med två gravida magar i den lilla glasskiosken blev det trångt på slutet ;) Både Elaine och jag hade tidigare jobbat på Burger King men vi blev förflyttade till samma enhet pga våra magar. Det hade varit alldeles för tungt att jobba kvar där som gravid.
Jag är väldigt glad att jag lärde känna Elaine =) Vi har haft så mycket att prata om hela sommaren och vi har stöttat varandra på jobbet (även om vi haft underbara arbetskamrater!) när det varit tungt och jag säger det igen.. Att ha någon som är gravid samtidigt som sig själv har varit ett väldigt stort stöd. För det var inte alltid det lättaste.. Man glömmer fort =)

De första månaderna var jag otroligt illamående! Som tur var så började jag inte arbeta på Liseberg förens i April och då hade det värsta lagt sig. Förutom underbara Emil var Lina och Carro ett jätte stort stöd under den tiden. De lagade mat, tog mig till vårdcentralen, Lina följde med på flera läkarbesök i början när Emil var tvungen att jobba. De var helt enkelt mina små sjuksköterskor =) Nu är det även Milos underbara gudmödrar!


Magen växte och växte och när illamåendet försvann började jag äntligen känna mig som mig själv igen. Jag var så himla stol över min mage och ville visa den så mycket som möjligt =)
jkölkjkljjkofjfjf

Den 25 september kom. FB dagen. Jag gick då med min mage i vädret och började bli osäker på om den någonsin skulle sluta växa...
Men vid 15.00 tiden, 7 dagar över tiden åkte vi in till BB. Då hade jag haft värkar sedan 04.00 på morgonen och inte sovit något sedan dess. Värkarna kom först med ca 20-15 min mellanrum och detta var helt enkelt för kort tid för mig att hinna somna om på.. Jag väckte Emil och sa berättade att det hade startat och vid 7 tiden gick vi upp ur sängen. Emil skulle egentligen iväg till jobbet men fick lov att stanna hemma =) Nu var det åter igen bara att vänta... Och vänta.. Och vänta..

Ringde till östra vid 12-tiden och berättade att det var på gång. Just då hade dom ont om platser både på Östra och på Möndal och eftersom vattnet inte hade gått och mina värkar varierade sig från 4 upp till 8 minuter, tyckte dom att jag skulle stanna hemma så länge som möjligt.
Jag testade att duscha men att stå upp i varje värk var otroligt jobbigt så efter en halvtimme orkade jag inte mer. Nu fick det vara nog! Nu ville jag åka!
Jag ringde tillbaka till Östra och berättade vi kommer nu. Hon svarade att jag kunde komma in på en kontroll då hon hörde i telefonen att det hänt mer nu, hehe.
Vi packade ner det sista och åkte. I bilen var det svårt att hålla koll på värkarna men jag tyckte dom kom hela tiden. Trots det var jag helt inställd på att få åka hem igen. Jag tror det var för att jag inte skulle bli besviken om det nu skulle bli så..

Väl framme stapplade vi in och blev välkomnade av en barnmorska som med en gång sa att förlossningen var aktivt igång. Jag blev undersökt och var då öppen 3 cm. Sedan fick jag bada vilket mer var jobbigt än skönt. Jag var för kort för att hålla emot fötterna mot kanten och mina ansträngningar gick mest åt att inte halka omkring i badkaret =) Det var först nu jag förstod att vi skulle åka härifrån med en bebis. Ca. 12 timmar senare, alltså 24 timmar efter första värken kom Milo! Klocka 04.08 på lördag morgon den 3 oktober. Vilken lycka!! =)


I morgon fyller Milo 3 månader, vår lilla älskling har blivit så stor! Han var väl aldrig riktigt någon nyfödd fågelunge med sina 4,6 kilo men ändå vår lilla, lilla bebis. Nu är han uppe och med på allt. Just nu är det också jätte spännande att sätta sig upp när han håller oss i fingrarna. När han sedan sitter så här sträcker han på benen och ställer sig upp. =)
gfgd

Milo nyfödd =)
milo

2009 har varit det bästa året jag upplevt! Sen vi fick Milo har livet fått en helt ny mening. Det kanske låter klyschigt men det finns en anledning till det, för just så är det. Allt vi gör, gör vi för honom. Vi planerar och lever för att han ska få det så bra som möjligt.

Mina favorit killar här på jorden! <3
älskar er!
2010 kommer bli ett spännande år! Det ska bli underbart att få följa Milos framsteg under hans första år =)

Kommentarer
Postat av: Carro

Åh jag blir alldeles tårögd!! Hur ska det gå på dopet... Haha! :D

Jag är så glad för eran skull! Milo kan inte ha bättre föräldrar! Ni är världens bästa! Jag är också så himla glad över att få vara en del av Milos liv! :)

Kort och gott- Jag är en stolt gudmor! :D

2010-01-02 @ 22:53:59
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Emil

Superbra skrivet, jag är jätte stolt över att vara Milos pappa! Och du är världens bästa, tjej, sambo och mamma! Älskar er båda så mycket!!!

2010-01-02 @ 22:58:46
Postat av: elaine

=) jag känner så igen mej! Vi har de bästa bebisarna =)

2010-01-02 @ 23:57:34
URL: http://tjocktjockarebebis.blogg.se/
Postat av: Ida

...och så kommer tårarna i Idas ögon... :)

2010-01-03 @ 02:29:30
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Ida

sv: ojoj, hoppas ni får sova något nu på dagen då. han måste ju också bli trött menar jag :)

Ja jag tror också att det är som du säger, det är så stort med en graviditet att man är helt upptagen av det, men nu har du förberett mig väl för nu känns det inte lika konstigt att Anna och Fredrik ska ha barn. :)

2010-01-03 @ 11:50:44
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Ida

sv: vad skönt! Jag har bara lämnat sängen för en dusch idag ;) ja det ska bli helt underbart att bli moster. Att få gulla av sig lite. :)

2010-01-03 @ 14:39:06
URL: http://kongens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0