Sitta upp!

Hej!
I dag började Emil klockan 11 så innan han åkte iväg till jobbet så gjorde vi ett ryck och städade lite här hemma. Det känns alltid så skönt när man har städat och jag tycker faktiskt att det är roligt! Problemet är bara att hinna få tiden för det. Milo vill absolut inte vill ligga själv en stund så fort jag ska städa. Jag kan säga att jag har en grymt stark vänsterarm numera då Milo sitter som klistrad medan jag gör allt annat med högerarmen =)

Jag kan också berätta att Milo har börjat sätta sig upp själv från halvliggande läge! Förut när han halvsatt upp i babysitter eller låg ner på rygg så kunde han sätta sig upp om han fick dra sig upp i våra fingrar. Nu gör han det själv i babysittern, hela tiden! Om han inte sitter fastspänd så ramlar han alltid åt sidan så då får vi så klart hålla i honom. =)

Det är underbart att se hans personlighet växa fram och det känns som vi hela tiden säger "Oj, det kunde han inte göra i går!!" Milo älskar när man busar med honom och "kastar" upp honom i luften! Han har även blivit kittlig och speciellt på magen och i armhålorna och när han gör sina glädjetjut så börjar han alltid hicka, vilket låter urgulligt! =)

Milo och pappa leker. =)
klös
-Titta vad jag kan!
Miloo
Milo, 4 månader om 3 dagar.

Sittvagn

Med filtar och tjockoverall börjar det bli bra trångt för Milo i sin liggdel, så i morse gjorde jag om mjukdelen (som har har legat i) till en åkpåse, så nu har Milo en sittvagn. Vi kommer fortfarande använda vagnen mest på fullt liggläge eftersom han fortfarande är så pass liten, men nu har han mycket mer utrymme i vagnen. Och eftersom mjukliften var mer ombonad än åkpåsen är så har jag lagt i en pläd så det ska bli lite mysigare. =)

I dag när Lina och jag åt lunch kunde Milo sitta med och leka i sin vagn under tiden. =)
jkljklköl
klök

Ersättning?

Milo somnar ganska sent på kvällarna och ofta tar det lång tid innan han väl somnar ordentligt. Efter han ätit kvällsmat så kan det ta upp till två timmar innan han somnar, och då vaknar han ofta upp av att han tappar nappen flera gånger. Han har även börjat vela ganska mycket när han äter och man får hålla på jätte länge och han blir ofta grinig. Det är inget undantag på kvällen och vi har börjat misstänka att han kanske inte blir helt mätt och att det är därför han aldrig riktigt kommer till ro och somnar.

I går när jag var ute och åt middag så gav Emil honom 230 ml ersättning till kvällsmat, som är tänkt för en bebis på 5 månader. Nu är ju Milo större än de flesta bebisar i sin ålder så självklart behöver han ju även mer mat. Han somnade i alla fall ganska direkt efter han ätit och sov mellan 22.45-08.00, nio timmar! Tidigare sov han lätt 8-9 timmar men nu är det mellan 6-7 timmar på natten. Missförstå mig inte, det är absolut inget att klaga över, men om det är för att han inte blir helt mätt och vi då lätt kan göra något åt det, så vill vi självklart det för hans egen skull.

Nu i kväll tänkte vi därför att vi skulle testa att ge ersättning efter att han ammat och se om han äter mera. Han åt 210 ml..! Det är ju svårt att utvärdera efter bara två kvällar men det verkar ju som att han inte blir tillräckligt mätt av bara bröstmjölk längre. Förra gången vi var på BVC hade han inte gått upp riktigt lika mycket som han brukar, så vi får se hur kurvan ser ut när vi ska dit den 3/2.

Fötterna är väldigt spännande just nu =)
<3
I dag har vi fikat med Elaine, Alex och Lina =)
fdsdskfdlös
Alex 17 veckor och Milo 16 veckor och 5 dagar =)

Hej!

har inte hunnit uppdatera de senaste dagarna. Jag fyllde 22 i tisdags och det firade jag tillsammans med mina pojkar. =) Emil är alltid ledig på tisdagar så vi tog en sväng på stan och så fick jag peka ut några presenter. =) Ville gärna ha kläder och det är lättast att hitta själv.

Först åt vi lunch på Åhlens som har blivit vårt nya stammisställe. Dels har dom bra lunchmat och det är alltid många mammor där så man behöver inte känna sig utpekad om Milo skulle bli grinig. Men det bästa är att dom har ett "mamma-pappa-barn rum", hehe. Där inne har dom micro, skötbord, toalett och soffor. Så om det är lunchtid och mycket folk brukar jag gå in där och ge Milo mat. =) På kvällen tittade vi på film och åt god mat och efterrätt!
mkjjlj
När vi satt och åt så satt Milo upp i sin vagn! Fick passa lite så att han inte trillade fram :)
Han är så duktig vår kille! <3
milo
milo
Igår, onsdag, firade jag min födelsedag tillsammans med Carro, Lina, Kimia, Ida, Emelie och Josefin på Linnégatan. Jag åt grillad lax med hummersås, sparris och risotto och glass med chokladsås och grädde till efterrätt =) Det var kass service så vi kommer antagligen inte gå tillbaka men maten var god och vi hade trevligt!
lkdlöf
fds
klj
Jag fick presentkort HM och Hagabadet =) Tack så jätte mycket tjejer, ni är så söta!

Bio, fötter, dop och bingolotto!

Helgen har som vanligt gått alldeles för fort, men antagligen för att vi har gjort så mycket roliga saker.=)

Fredagkväll var vi hemma och tittade på Let's dance tillsammans med Lina och Kimia. När Milo var en månad gjorde jag fot och handavtryck i gips och sen dess har de bara legat i hyllan. Nu i fredags tog jag äntligen tag i det igen och satte även Lina och Kimia i arbete, hehe. Vi höll på hela kvällen!
Lina målade ramar och jag och Kimia höll på och slipa ner gipstavlan i timmar så att de skulle få plats i ramarna. Men det hårda arbetet gav resultat för det blev jätte fint! =)
hfjdk

På lördagen fick Milo vara hos sin farmor och farfar ett par timmar medan Emil och jag gick på bio med hans syster och pojkvän. Dom är så himla söta tillsammans och påminner mig så mycket om när Emil och jag var 17 år och nykära! =) Milo satt i sin farmors knä innan vi skulle gå och då upptäckte plutten sin fot för första gången!

- Vad är det här för något?
fldök

I går var det söndagen den 24 januari,  Alex dopdag! Alex hade sitt dop i Frölunda Kyrka där Milo döptes för två veckor sedan. Dopet var jätte fint och det var ganska mycket folk i kyrkan då tre barn skulle döpas samtidigt, Alex var självklart sötast av alla! ;) Carro och jag avlutade dopet med att sjunga Det vackraste och i församlingshemmet sjöng vi sedan Välkommen hem av Sonja Aldén på Elaines beställning. =)
f kyrka
kjlj
kkj
Emil o carro
Dopet var som sagt jätte fint och efteråt hade Elaine bakat blåa tårtor och kärleksmums som vi fick smaska på!
Fin dukning! =)
dukning
Jag tillsammans med dagens stjärna! <3
jag o alex
kfdlsökö
jjjkl

På kvällen hade jag Bingolotto kväll här hemma tillsammans med Carro, Ida, Gabbe och Lina. Vi tyckte det var dags att vinna lite pengar och bestämde detta förra helgen. Tyvärr vann vi ingenting, men vi hade jätte trevligt i alla fall!
fko
Lina var inte på samma ställe som kameran igår men jag kanske lyckas fånga henne i dag när vi ska ses! =)

Frågor om graviditeten

Namn: My
Ålder: 21 år
Graviditetssymtom: Illamående, trött, ont i magen, (livmodern vidgar sig). 
Positivtgravtest i vecka: 21 januari, vecka 5.

Då berättade jag för...
Mamma:
Det kommer jag inte ihåg men det var ganska tidigt, vecka 6-7 kanske. 
Min bästa kompis: Lina fick veta samma sekund som mig och Carro en vecka senare tror jag. Carro har stenkoll på mig och började bli orolig att jag var sjuk när mina gravsymtom spökade och jag sprang på vårdcentralen och Sahlgrenska så jag var tvungen att berätta. =)
The girls: Lusläste i bloggen att det var den 23 februari i vecka 9 som jag berättade för Ida tillsammans med Carro på Fröken Olsson. Den fika stunden glömmer jag aldrig. =) Efter det så höll vi inte på det längre så då fick fler och fler veta.

Min barnmorska hette: Monica. Henne tyckte vi mycket om! 
Vikt vid inskrivningen: ..
Vikt vid förlossningen: MYCKET! Gick upp typ 18 kilo. Det mesta var dock vatten. Samlade på mig en heeel del på slutet. Mina fötter gick från 36 till 37,5. 

Mat jag var torsk på (favviscraving): Mat vet jag inte men Citronvatten!! Vårt grumme diskmedel, både äpple och citron doften luktade så gott att jag flera gånger funderade på att smaka, haha
Mat som fick mig att vilja kräkas: I början -allt! Speciellt fet mat som pizza och liknande. 
Illamåendet började: typ med en gång. Jag kommer ihåg att jag klagade på att Emil körde bil så jag blev illamående flera gånger innan jag visste om att jag var gravid, hehe. 
Och slutade: Det höll i sig i säkert två månader men blev hela tiden bättre och bättre. De första tre veckorna var värst.

Mina första mammakläder: svarta leggings. Vet inte om det är så mycket "mammakläder" kanske, men det var det jag använde. Jag köpte aldrig några mammabyxor för jag tyckte alla var så fula. 
Min största modetabbe: Allt på slutet ;) 

Första bebisprylen: Fyra stycken bodys i storlek 56, två rosa och två blå och två stycken pyjamasar i storlek 50.
Då kände jag första sparken: Den 20 april i vecka 18. Jag hade inbillat mig att jag kanske känt något innan, men den natten var det ingen tvekan om saken. =) 
Vi trodde att bebisen i magen var: Vi var ganska säkra på att det var en flicka ända fram till ultraljudet eftersom jag hade mått så illa och alla andra då sa att då var det en flicka. 
Namn vi funderade på: Oj det var många. Speciellt i början när vi trodde det var en tjej. När vi fick reda på att det var en pojke valde vi ganska snabbt mellan Theo och Milo.

Grejer som hände med min kropp: Min mage blev väldigt stor, rund och go! =) Samlade på mig väldigt mycket vatten och fick bollfötter på slutet =) 
Så motionerade jag: Eftersom jag stod upp i jobbet hela dagarna orkade jag inte så mycket mer när dagen var slut. Promenerade och levde som vanligt antar jag. 

Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: Jag tror inte jag gjorde något jätte konstigt. Men frågar du omgivningen kanske du får ett annat svar? =)
Konstiga kommentarer jag fick höra: Jag minns inte men det var många konstiga kommentarer. Så fort någon sticker ut lite i mängden, vare sig man är gravid eller ser annorlunda ut tror folk tydligen att det är okej att säga vad som helst till än.
Konstigaste bebisrådet: Att bebisar bara får äta var fjärde timme. Även om det var rådet förr så var det konstigt redan då.

Värsta gravidminne: Att jag mådde så illa i början och när jag inte kände Milo röra sig. 
Bästa gravidminne: Det går inte att bara välja ett. Att känna första sparken var jätte häftigt och sedan ultraljudet när vi fick veta att vi skulle få en pojke och självklart förlossningen. Men även små saker som när jag skulle lägga mig på kvällen och Milo alltid började hicka. =) Allt är ju egentligen fina minnen.
ny

Mysig sovhörna =)

I dag har vi äntligen gjort i ordning Milos spjälsäng! Mormor och Lars var här och hälsade på förut och då hade Lars med sig en borr så nu sitter den där! 3 månader senare.. Men bättre sent än aldrig. ;)

Innan på dagen var Milo och jag på torget och fika tillsammans med Elaine och Alex. Vi hade jätte trevlig som vanligt! På söndag är det dop för Alex och då ska Carro och jag sjunga i kyrkan. Vi sjöng även på Milos dop så det ska bli jätte roligt att få göra det även för älsklings Alex. =) Känner mig riktigt hedrad! =)

Så här såg det ut förut.
jkjl

Nu är det så här fint! =) Milo har fått en riktig prinssäng!
sängen
fdsds

Milo och Alex på BB. =) Tänk att dom snart är 4 månader Elaine =)
milo och alex
(Bilden lånad av Elaine)

heej!

Någon som vill hitta på något i dag? Jag tycker det är dags för Lina att vakna snart....! ;)

Milo och jag var hemma hos moster-lina i måndags tillsammans med Emelie. Lina bor högt uppe på ett berg med kullerstenar och när det är halt ute är det inte det lättaste att komma upp för den backen. Jag fick mig ett riktigt träningspass =)
backe
Lina bor efter svängen längst upp..

Bilder från i måndags. =)
fdsfds
fdsd

Födelsedagsfirande!

I lördags hade Ny Musik en "återförening" för alla som gått där under de 8 åren som linjen funnits. Carro och jag åkte dit en stund på kvällen och mötte upp Gabriella, Johanna, Sanna, Linn och Ida som redan var där. Det var lite roligt att träffa gamla lärare men jag hade hoppats på att fler från vår klass skulle vara där. Tjejerna träffar jag ju ändå.
ny musik
Vi var nog bara där lite över en timme innan vi åkte vidare till PC för att fira Idas födelsedag. Carro och jag passade på att äta middag när vi kom dit och senare gick vi vidare och dansade på Sticky. Kvällen var jätte rolig men tillslut började jag ändå längta hem till mina killar som låg hemma och sov så då fick de andra dansa vidare utan mig. =)
Det var lite roligt att min sista ute kväll innan Milo var när vi firade Idas födelsedag på Sticky förra året och att min första ute kväll efter Milo även blev på Sticky för att fira Ida =)
kjlkl
bbkjkjjjkjl
hehe

jkjklj

Tack för en jätte trevlig kväll!

Fredag

Får ju uppdatera om i dag också. =)
my o milo

Emil började klockan 12 så vi hade morgonen tillsammans efter att jag fått lite sovmorgon. =) Jag hade bestämt med Carro i dag så hon kom hit vid 2-tiden och så fika vi med kaffe och enorma muffins som hon köpt med. Det börjar bli tradition nu Carro. ;)

Milo har pratat för full hals hela dagen och man märker att det kommer mer och mer nu. Han gör så snabba framsteg och det är så mycket lättare att förstå hans signaler nu än tidigare, när han är trött, uttråkad, hungrig osv.
När vi var på BVC i måndags och Milo fick sina 3 månaders vaccinationssprutor så fick vi ny tid den 3 februari och då ska vi redan prata om att ge provsmak. Han var ju nyss nyfödd!? Jag vet att jag tjatar, men tiden går verkligen fort..

Milo låg på golvet medan vi lagade mat.
hjköl
Eller om jag ska vara ärlig så var det Carro som lagade maten, jag roade Milo och skötte musiken på youtube, hehe. Carro gjorde Thaikykling med kokosmjölk och äggnudlar till. =)

Mina sötnosar!
ksjafah
fdfs
Milo 3 månader och 13 dagar.

Slottskogen =)

Igår promenerade Lina, jag och Milo i slottskogen. Milo hade redan sovit frukost när vi gick ut så han låg vaken i vagnen hela tiden. Jag trodde nog att han skulle tröttna på att ligga i vagnen när han aldrig somnade om men han var helt nöjd med tillvaron och låg och tittade på sin tumme-mobil och funderade hela promenaden. =)

hej

Vi gick förbi sälarna när dom fick mat =)
hej

Hälsade även på hos pingvinerna =)
khjk
lina

Milo vaken i vagnen =)
miloo

Efter slottskogen fick vi förbi Emelies skola i majorna och precis då hade hon slutat så då följde hon med och åt lunch på columbus café. Under tiden vi var där passade Milo på att spy, bajsa och gråta i mängder, stackarn, och Emelie satte eld på våra servetter på bordet. Lina fick då panik och försökte släcka elden med ytterligare några servetter vilket självklart inte gick så bra. Tillslut fick Emelie i alla fall släckt med sin cola.

Citat. "Åh nej min cola..." Haha vad sägs om "Åh vilken tur att det inte tog eld i bordet!!" ;) Värmeljus på caféer kan vara farligt..

Milos dopdag!

100110 är datumet på Milos dopdag. =)

Dagen har varit jätte lyckad och Milo har varit så himla duktig hela dagen. Inga sura miner och så tålmodig med alla som vill hålla honom. Han har verkligen varit den stora stjärnan i dag!

Jag efterlyser bilder! Hade inte tid att ta några kort, både i kyrkan och på mottagningen. Ni får jätte gärna lägg upp på facebook eller maila mig, mjeu_@hotmail.com
dopdagen
hej
Mitt under dopet tyckte Milo det började bli lite långtråkigt bestämde sig för att ta en tupplur. Därför var det inga sura miner när han fick vatten på huvudet, älsklingen låg och sov =)
(Man ser hur han har börjat gäspa på kortet ovanför, plutten!)
dop
Milos tjejer! <3
jhjkh

En av Milos fina bilar som han fick i dag =) Den andra har vi inte hunnit monterat ihop än.
leker
miloo

Milo fick även många böcker vilket var roligt! Här läser vi Milos första saga, Petter och hans fyra getter. Älsklingen satt fast klistrad och tyckte den var väldigt intressant! Tack Johanna & Ida =)
hans getter
Och jätte stort tack till alla som var med och gjorde Milos dopdag så fin! =) Speciellt tack till Carro och Sanna som sjung och spelade så fint i kyrkan och till mamma och mormor som hjälpte till med.. Allt!

Grattis på dopdagen min fina älskling! Du är så värdefull, älskad och alldeles, alldeles underbaaaar!

Let's dance!

Vi har precis packat ner det sista inför i morgon och ska alldeles snart krypa ner i sängen. Har inte blivit nervös än men det kommer väl i morgon.. ;)
I går var Carro och Lina här och åt tacos på kvällen och sen stannade Lina och tittade på Let's dance. Det är roligt att ha något nytt att titta på nu när Idol är slut. =) Många vad duktiga, men Lina och Milo dansade bäst av alla!
lina o milo
Ska bli riktigt roligt i morgon! Sov så gott! =)

Hejsan!


Hade egentligen tänkt skriva i går kväll men tiden räckte inte till.
Nu känns allt jätte bra inför dopet! Vi fixade allt i går, dukning, dekor. blommor, tårtor och jag hittade en klänning i första butiken vi var inne i. En jätte fin. =) Jag hann även klippa av mina slitna toppar på kvällen (Tack Emelie! :-)
Nu när Milo har varit förkyld har han vaknat på natten, varit slemmig och velat ha mat. I går var första natten som han sov igenom på nästan en vecka och jag tror han tar igen sin sömn nu för i går somnade han 00.30 och han sover fortfarande..! Klockan är 10.15! =)

I dag kommer Carro på besök =) Vi skulle egentligen träffats i stan först och sen åkt hem till oss men eftersom det är 15 minus ute så hon kommer hon hit direkt istället. Tyvärr kan vi inte stanna inne hela dagen för vi måste i väg till torget och handla senare, så då blir det på med tjockkläderna. Jag ska även sätta på Milos vindskydd på vagnen som vi inte har börjat använda än. Kan vara bra idé att börja med den nu kanske. =)

Våra bästa år

Hejsan!
hej
Milo har tagit sig en tupplur efter frukosten, vaknade 08.20, så jag har passat på att diska och nu tittar jag på våra bästa år. Jaja, ni får säga vad ni vill, men jag har verkligen fastnat för den serien och tittar varje dag. =) Intrigerna är helt makalösa, men ibland undrar jag varför det heter Våra bästa år när seriemördare, djävulen, kidnappare är vardag i serien.. Men den är underhållande i alla fall! =)

Vilket meningslöst inlägg.. Jag har tyvärr inget annat på hjärtat just nu. I kväll får ni en uppdatering på dagen! =) Hej!

=)

Vilket väder! Just nu står termometern på -13 grader på balkongen.. Ska det fortsätta så här så kommer vi aldrig kunna gå ut! Kläder kan man ju alltid ta på sig, men Milo hostar fortfarande ganska mycket och då är inte bra med så kall luft.

I dag har vi roat oss hemma och Milo har varit på bra humör hela dagen =)
kfldökfdlös
fdfs
hehefsffdfsd

När vi blev trötta på att ligga på mage lekte vi lite i babygymmet istället =)
fdsfsd
Nu ligger Milo och sover i sin vagn och jag väntar på att min älskling ska komma hem från jobbet. Eftersom det är en röd dag i dag så jobbar Emil bara 11-17 istället för 11-20 =)

I morgon blir det mer planering och fixa inför dopet. Emil och jag ska träffa prästen på dagen och efteråt åker vi in till stan med mamma och handlar till dukningen. Ska även försöka hitta något att ha på mig och beställa tårtorna. Det kommer bli mycket..

Mmmmm Marabou! ;)

jjhjkhjjkl

Natti =)

I kväll har Emil, Milo och jag varit hemma hos Carro och smidigt lite planer inför Milos dop på söndag. =) Det är fortfarande lite hemligt så jag säger inte mer. ;) Jag trodde Milo skulle vara lite grinig när vi var där för det har han varit under dagen, speciellt när han ska äta, men det gick jätte bra. Nu har han precis somnat i min famn. Det är väldigt mysigt =)
jhj
Sov så gott!

Milo 3 månader

Tiden går så fort, Milo är redan tre månader! Vår lilla plutt är faktiskt ingen liten plutt längre. På dessa tre månader har han redan lärt sig väldigt mycket. Prata till exempel ;) Oj vad han pratar;

- Öhgööö! Aaaaahh! Gaaah! =)

Ja han har massa konstiga ljud för sig och det är så himla gulligt! Även om han pratar på dagarna så hörs han allra mest på kvällarna av någon anledning. Antagligen därför att hans mamma och pappa vill att han ska sova då =)

Jag har berättat tidigare att han gärna vill sitta upp när man håller honom i fingrarna och då även ställer sig upp och ser sig omkring. Även om man så klart får vara försiktig så räcker det ofta med att hålla honom i en hand när han sitter upp.

Lilla sjuklingen på nyårsafton
sitter

På kvällarna somnar han nästan alltid i min famn och läggs sedan ner i sin spjälsäng. Han somnar oftast runt 24.00 tiden på kvällarna. Nu har Milo varit förkyld och hostig i 4 dagar och då har har vaknat upp vid 04-tiden och varit täppt och velat ha mat. Annars har han sovit hela nätter ett bra tag nu. Men man vet ju själv att man sover sämre när man är sjuk så det är inte så konstigt. I natt vaknade han också vid 4-tiden, men till skillnad från de andra nätterna ville han inte sova mer efter han ätit. Vi somnade tillslut vid 7-tiden både han och jag.

Jag tycker så synd om honom nu när han är sjuk. Vi har lagt böcker under hans säng på huvudsidan så att han ska komma upp lite och få lättare att andas. Han får även Renässans näsdroppar innan han äter så han ska få lättare att andas. Trots att han är sjuk så har han humöret uppe och skrattar och ler. Mitt lilla hjärta. Jag hoppas verkligen att han blir frisk snart!

Alldeles ny =)
milo o jag hkjlnkhkj

2009, Milo Grann

Oj vart ska jag börja.. Det här året går att summera i ett ord- Kärlek. Den 21 januari 2009 fick vi veta att att vi skulle bli tre i familjen. Fem dagar senare, den 26 januari fyllde jag 21 år och sedan gick månaderna.. Vi väntade och väntade..

5 maj kom och ultraljudet!  =)
hhjknuh
Barnmorskan berättade att hon var 95 % säker på att vi skulle få en pojke efter att jag övertygat henne om att jag sett Milos snopp på ultraljudet! =) Vår lilla kille! Vi hade varit ganska övertygade om att vi skulle få en flicka så nu fick vi gå över till pojknamnen.. Dom var mycket svårare men vi bestämde ändå oss ganska fort för antingen Theo eller Milo.

Månaderna gick och under tiden jobbade jag på fastfood avdelningen på Liseberg. Med två gravida magar i den lilla glasskiosken blev det trångt på slutet ;) Både Elaine och jag hade tidigare jobbat på Burger King men vi blev förflyttade till samma enhet pga våra magar. Det hade varit alldeles för tungt att jobba kvar där som gravid.
Jag är väldigt glad att jag lärde känna Elaine =) Vi har haft så mycket att prata om hela sommaren och vi har stöttat varandra på jobbet (även om vi haft underbara arbetskamrater!) när det varit tungt och jag säger det igen.. Att ha någon som är gravid samtidigt som sig själv har varit ett väldigt stort stöd. För det var inte alltid det lättaste.. Man glömmer fort =)

De första månaderna var jag otroligt illamående! Som tur var så började jag inte arbeta på Liseberg förens i April och då hade det värsta lagt sig. Förutom underbara Emil var Lina och Carro ett jätte stort stöd under den tiden. De lagade mat, tog mig till vårdcentralen, Lina följde med på flera läkarbesök i början när Emil var tvungen att jobba. De var helt enkelt mina små sjuksköterskor =) Nu är det även Milos underbara gudmödrar!


Magen växte och växte och när illamåendet försvann började jag äntligen känna mig som mig själv igen. Jag var så himla stol över min mage och ville visa den så mycket som möjligt =)
jkölkjkljjkofjfjf

Den 25 september kom. FB dagen. Jag gick då med min mage i vädret och började bli osäker på om den någonsin skulle sluta växa...
Men vid 15.00 tiden, 7 dagar över tiden åkte vi in till BB. Då hade jag haft värkar sedan 04.00 på morgonen och inte sovit något sedan dess. Värkarna kom först med ca 20-15 min mellanrum och detta var helt enkelt för kort tid för mig att hinna somna om på.. Jag väckte Emil och sa berättade att det hade startat och vid 7 tiden gick vi upp ur sängen. Emil skulle egentligen iväg till jobbet men fick lov att stanna hemma =) Nu var det åter igen bara att vänta... Och vänta.. Och vänta..

Ringde till östra vid 12-tiden och berättade att det var på gång. Just då hade dom ont om platser både på Östra och på Möndal och eftersom vattnet inte hade gått och mina värkar varierade sig från 4 upp till 8 minuter, tyckte dom att jag skulle stanna hemma så länge som möjligt.
Jag testade att duscha men att stå upp i varje värk var otroligt jobbigt så efter en halvtimme orkade jag inte mer. Nu fick det vara nog! Nu ville jag åka!
Jag ringde tillbaka till Östra och berättade vi kommer nu. Hon svarade att jag kunde komma in på en kontroll då hon hörde i telefonen att det hänt mer nu, hehe.
Vi packade ner det sista och åkte. I bilen var det svårt att hålla koll på värkarna men jag tyckte dom kom hela tiden. Trots det var jag helt inställd på att få åka hem igen. Jag tror det var för att jag inte skulle bli besviken om det nu skulle bli så..

Väl framme stapplade vi in och blev välkomnade av en barnmorska som med en gång sa att förlossningen var aktivt igång. Jag blev undersökt och var då öppen 3 cm. Sedan fick jag bada vilket mer var jobbigt än skönt. Jag var för kort för att hålla emot fötterna mot kanten och mina ansträngningar gick mest åt att inte halka omkring i badkaret =) Det var först nu jag förstod att vi skulle åka härifrån med en bebis. Ca. 12 timmar senare, alltså 24 timmar efter första värken kom Milo! Klocka 04.08 på lördag morgon den 3 oktober. Vilken lycka!! =)


I morgon fyller Milo 3 månader, vår lilla älskling har blivit så stor! Han var väl aldrig riktigt någon nyfödd fågelunge med sina 4,6 kilo men ändå vår lilla, lilla bebis. Nu är han uppe och med på allt. Just nu är det också jätte spännande att sätta sig upp när han håller oss i fingrarna. När han sedan sitter så här sträcker han på benen och ställer sig upp. =)
gfgd

Milo nyfödd =)
milo

2009 har varit det bästa året jag upplevt! Sen vi fick Milo har livet fått en helt ny mening. Det kanske låter klyschigt men det finns en anledning till det, för just så är det. Allt vi gör, gör vi för honom. Vi planerar och lever för att han ska få det så bra som möjligt.

Mina favorit killar här på jorden! <3
älskar er!
2010 kommer bli ett spännande år! Det ska bli underbart att få följa Milos framsteg under hans första år =)