39 fulla veckor i dag! =)

Nyss vaknat och tittar som vanligt på Våra bästa år i sängen tillsammans med frukosten. Skinkmackor, O´boy och te =). Snart ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen. Ska antagligen träffa mamma vid 13.00 och titta på tapeter till hennes nya lägenhet. =)

Efter det åker jag hem till Lina och sen hämtar vi upp Carro på hennes jobb 15.30. Klockan 18.00 har Lina bokat bord till Carro, Kimia, henne och mig på Huvudrestaurangen på Liseberg och sen ska vi se på Håkan! Det ska bli så himla roligt!

- Jag har bokat bord till oss när Håkan spelar på Liseberg för jag antar att morsan inte orkar stå upp så länge? ;)

Lina har kallat mig för "morsan" sen jag var i typ vecka 12, haha. Tänkt att nu är jag faktiskt snart de! =) Idag är det bara en vecka kvar till mitt BF datum, 25 september!
Jag längtar såååååå efter min son nu, vår underbara Milo, världens finaste bebis!! Nu är det bra trångt för honom i magen och jag tror inte riktigt att han förstår att om han kommer ut nu så har vi all plats i världen för honom! ;-)

Barnet vecka 39

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

gravid 39

Mamma

Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila!

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

Pappa/partner

Nu är det dags vilken dag som helst! Kanske adrenalinet börjar pumpa när du tänker på förlossningen. Det är svårt att föreställa sig ett liv efter magen. I alla fall om det är första gången. Prata med dina nära och kära om hur det var för dem. Du har väl läst artikeln om Pappans roll vid förlossningen. Se under Förlossningen till vänster.

Hos barnmorskan/kontroller

Nu kan det vara dags för sista besöket hos barnmorskan före förlossningen. Men försök att inte bli allt för besviken om det blir några besök till. Barnmorskan kontrollerar hur barnet ligger, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Idag förs journalen elektroniskt, så det enda ni behöver tänka på att ta med i pappersform är blodgrupperingskortet.

 

Vi har föresten köpt ny digitalkamera i veckan, så jag uppdaterar med nya fina bilder i kväll eller i morgon här på bloggen! =)

Kommentarer
Postat av: Lina

Ja,snart är du en mamma och du kommer bli världens bästa!:)Idag ska vi ha det jätte mysigt och sjunga på Håkan!Ska bli så himla roligt:D

2009-09-18 @ 12:47:30
Postat av: Ida

det är helt otroligt att ni ska få en sån där söt liten underbaring! jag kan helt enkelt inte tro det. :D det är som att jag inte fattar konsekvenserna av en graviditet... och jag ska bli barnmorska. herregud.

2009-09-19 @ 11:52:00
URL: http://kongens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0