Allt är bra! =)

Igår skrämde lillen oss.. Kom på under dagen att jag inte känt honom röra sig alls lika mycket som vanligt. Började puffa lite på honom men fick inget svar tillbaka. Även om han sover så brukar jag kunna få en trött knuff tillbaka, men då kände jag ingenting.
Blev så klart jätte orolig och ringde Emil som tyckte att vi skulle ringa till Östra och höra med dom där. Undertiden jag satt i telefonen med östra så kände jag en svag rörelse men berättade för dom att han ändå rör sig mindre än vanligt och att om det är något som är fel så vill jag inte vänta med att åka in till det kanske är försent.
Hon som jag pratade med var jätte snäll och höll helt med mig, man ska åka in om rörelserna blir mindre än vanligt, så Emil kom och hämtade mig och så åkte vi.

När vi kom fram fick vi sitta i väntrummet ett tag och självklart blir man bara mer och mer orolig. När vi fick komma in så fick jag sätta mig i en stol och så satte dom på en ctg-kurva på bebisen. Även om vi inte riktigt förstod innebörden av alla siffror som gick upp och ner så såg vi att det såg konstigt ut efter ett tag och en sjuksköterska rusade då in och bad mig dricka vatten. Fick även träffa en läkare som berättade att dom inte var helt nöjda med kurvan och att vi skulle få åka upp till specialförlossningen och fortsätta kurvan där.

Båda Emil och jag blev oroliga och lite förvirrade då vi inte förstod vad som hände och dom inte berättade något mer. När vi kom upp på spec.förlossningen visste dom inte mycket mer än oss, men dom var jätte gulliga och snälla och sa att eftersom dom inte visste så mycket mer än vi, att kurvan inte var godkänd så gör dom som dom brukar när någon kommer dit.
Fick ett armband med mitt personnr och namn och så satte dom in en sak i mitt armveck som dom kunde ta blod från. Aj, säger jag bara.
Hon gjorde detta ifall jag skulle bli inlagd så skulle detta redan vara färdigt. Hon sa också med en gång att ctg-kurvan inte alls såg ut som förut nu och allt nu verkar vara helt normalt. Dom berättade att kurvan tydligen kunde se väldigt konstig ut om bebisen sov, vilket dom då trodde att han hade gjort.

Efter 15-20 minuter så fick jag träffa en barnmorska som sa att allt var bra med bebisen men att när vi ändå var här och jag gått över tiden 5 dagar och när proppen gick i måndags så skulle dom göra ett ultraljud för att se så det finns tillräckligt med fostervatten runt bebisen. Om det finns det så vet man att bebisen får bra med näring från moderkakan.

Detta såg också bra ut och som sagt, eftersom jag ändå gått över tiden så tittade barnmorskan om det hade hänt något än. Det hade det tyvärr inte, eller det var flera centimeter kvar så hon kunde inte säga att förlossningsarbetet hade börjat än.

När vi gjorde ultraljudet så visste vi redan att bebisen mådde bra så jag blev ganska besviken då dom pratat om "om du får stanna kvar så är det bra att ha detta gjort.." och sen få höra att ingenting hade hänt och vi fick åka hem igen.Men som sagt, att han mår bra är det allra viktigast, önskar bara att han kunde få må bra här ute med oss snart med!
Efter östra åkte vi till Movieline och köpte 3 säsongen av One Tree Hill som jag får underhålla mig med i helgen. Emil är ledig då med vilket är jätte skönt. Det är så himla tråkigt att vara ensam hela dagarna.

I dag tycker jag att jag känner av lite mer i ryggen och magen, men det kan också bara vara "önske" inbildning.=)
Om ni fortfarande läser detta så beundrar jag er verkligen, ville mest skriva ner detta för min egen skull, så om det står konstigt någonstans så är det därför.

Jag kan i alla fall glatt berätta att det går framåt på annat håll! Elaines vatten gick tiiidigt i morse och hon åkte in med regelbundna värkar på 4 minuter klockan 8 i morse. Jag har därför varit uppe sen 7 i morse då det var omöjligt att somna om efter att ha fått redan på detta!! =) Tycker så klart att det är jätte spännande och längtar redan nu efter att få höra om hur lilla Alex kom till världen!
Känns jätte konstigt och underbart att vi nu är framme vid mållinjen efter att ha gått med våra magar hela vår och sommaren. =)

Kommentarer
Postat av: Sanna

Jag läser allt! =D Det är så spännande nu.. Hoppas att det sätter igång snart. och vilken tur att den lille mår bra, blev lite skraj där en sekund..

Puss på dig!

2009-10-01 @ 18:33:50
URL: http://frokenryding.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja det är bra att ni mår bra båda två! Det blir spännande när det sätter igång! :)Du är världens bästa My! Vad hade jag gjort utan dig? Jag älskar dig! <3

2009-10-01 @ 19:51:24
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Johanna

Såklart sitter jag som klistrad vid datorn när du skriver. Är så roligt och spännande att läsa. tur att ni mår bra!

Massa kramar

2009-10-01 @ 20:15:40
URL: http://johannasbloggblogg.blogg.se/
Postat av: Ida

pff! klart att man läser igenom hela! Jag höll andan tills du skrev att det såg bra ut igen. men wow att hennes frlossning är igång!

2009-10-01 @ 20:17:39
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Petra

Jag läser oxå :) tycker det är jättespännande och intressant med era graviditeter :)

skönt att höra(läsa) att allt är bra med dig och bebisen!

kramar

2009-10-01 @ 20:55:10
Postat av: My

Hehe vad ni är söta! Ni betyder jätte mycket för mig och även om vi inte träffas så ofta just nu så är jag jätte glad att jag har er på bloggen :-)

2009-10-02 @ 09:25:43
URL: http://enlitenimagen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0