Graviditets datum

Här kommer en liten överblick av vad som hänt och kommer hända i framtiden. Mest för att jag själv ska komma ihåg. 

  • 21 januari - Gravid vecka 5. Plussade på två grav.tester. Åkte till gynakuten pga smärta i magen. Fick svar efter 9 timmar på akuten att mina smärtor var helt normala och relaterade till att livmodern växer. Gjorde ett ultraljud och allt såg bra ut.
  • 29 januari - Återbesök på Sahlgrenskas gynakut. Allt såg bra ut. Skönt. 
  • 4 februari - Gravid vecka 7. Väger 54 kg. Inskrivning på MVC. Barnmorska heter Monica och verkar trevlig och duktig. 
  • 3 mars - Gravid vecka 11. 56 kg. Återbesök hos Monica + läkarbesök på MVC angående illamående. Blir sjukskriven ännu en vecka och vi får även se vår bebis på ultraljud för "första" gången! Innan på ultraljudet såg man bara en svart fläck men nu ser man en bebis med händer, fötter och ett jätte stort huvud, super häftigt!  
  • 5 maj - Gravid vecka 20 (19+5). Ultraljud. Vi ska få en liten pojke! <3
  • 12 maj - Gravid vecka 21 (20+5) MVC - Monica pratar lite med oss om stödstrumpor och stödbälte och vi får höra bebisens hjärtljud för första gången! 
  • 7 juni - Emil och jag åker in till Östra för att lyssna efter bebisens hjärtljud då jag inte känt sparkar under dagen. Allt var bra och hjärtat slog normalt. 
  • 9 juni - Gravid vecka 25 (24+4) MVC - Får ta blodprov för att få reda på min blodgrupp samt för järn och blodsockervärdet. En barnmorskestudent mäter även min magen för första gången och lyssnar på bebisens hjärtljud. Alltid lika mysigt. 


Vecka 22
Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.


Idag, vecka 23 (22+5)

Du är på dag 159 av 280. (56,8%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 4 fulla dagar (v22+4).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 25 sep 2009 
Du har 121 dagar kvar till beräknad förlossning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0