30 juni, MVC och barnskydd.

Jag glömde ju berätta vad vi har haft för oss idag.. =) 
Eftersom både Emil och jag har varit lediga idag (tisdag) så hade vi självklart mycket planerat på dagsschemat. Vi började med att åka och köpa ett stödbälte till mig som jag ska ha på mig när jag jobbar eftersom jag står upp så himla mycket. Det hjälper mig att få bättre hållning och att stödja bäckenet. 

stödbälte 

Efter det gjorde vi ett snabbt stopp på Subway för att sedan åka vidare till MVC. Barnmorske-Monica mätte magen till 29 och vi fick även lyssna på lillens hjärta som slog helt normalt. Jag frågade även om mina tester som de tog vid förra besöket och fick reda på att min blodgrupp var 0+ vilket är rätt så vanligt. När jag frågade om jag inte behövde börja ta järntabletter så sa hon " Tycker du om jordgubbar?"  "Ja" svarade jag då. "Ja, men då kan du äta det istället. Det är mycket bättre!"

Jag gillar verkligen vår barnmorska, hon är sådär cool-lugn och erfaren och det känns verkligen som man är i goda händer.  Om vi får fler barn så vill jag verkligen ha henne igen. 

Föresten när vi var och köpte stödbältet så sa kvinnan i affären "När ska du ha? Oj, 25 september, det är ju jätte långtid kvar! Är du säker på att du inte ska ha tvillingar?

Seriöst, tror folk att dom får säga vad som helst till än bara för att man är gravid? Jag är inte bara en mage på två ben, jag är en gravid tjej med väldigt mycket hormoner!! Ofta man skulle säga så till en människa som har problem med vikten, "Oj är det tvillingar där inne eller?" Nej jag tror inte det. Och det är inte okej nu heller. Tänk er för människor, tänk er för! 

När jag senare berättade detta för min barnmorska så svarade hon "Ja folk ska alltid ha en åsikt och inga magar är den andra lik. Det är bara vi här som kan se vilka som är "normala" och det är din, så lyssna på mig istället." Tack, tack det ska jag göra. 
Hon trodde även att barnmorskestudenten hade varit lite "generös" som hon uttryckte det när hon mätte min mage till 28 förra gången.  
Så sa hon även att det är vanligt att man går upp mycket på magen i början av all vätska och att den därför stannar upp lite vid den här tiden då det bara är bebisen som fortsätter att göra magen större.  

Efter MVC besöket så åkte vi och köpte en låda jordgubbar, som jag satte i mig i bilen, och hämtade upp Emils mamma som skulle åka med och köpa ett barnskydd till oss, eller till bebisen. =)
Vi hittade en jätte fin, smidig och lätt(!) Brio barnskydd som man bara klickar i i en bas och slipper då hålla på och spänna fast säkerhetsbältet varje gång den ska ut och in i bilen. 

Emil fick äran att välja färg =)
jag


När man har handtaget uppfält så kan man "vagga" stolen på golvet. 
barnskydd


Vill man ha den mer stabil så fäller man bara ner handtaget så här =)
barnskydd

Nu ska jag hoppa i säng! Sov så gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0