Söndag, 21 Juni

Att vara på landet var jätte mysigt. Emil och jag kom upp precis lagom till middagen och vi satt ute på altanen och åt under ett partytält tillsammans med min mormor och hennes man Lars, min moster och hennes man, mina tre kusiner och deras mamma Kerstin. 
Båda borden turades om att välja snapsvisor ur ett häfte och sjunga upp för andra bordet och jag som satte mig på barnbordet fick vara med och sjunga väldigt roliga visor. =)
Efteråt blev det självklart jordgubbar med glass, men eftersom vi var på Tjörn så åt vi åt vi även äggost med sylt som min moster gjort. Hur gott som helst! För er som inte vet vad det är så smakar det ungefär som mannafrutti, fast MYCKET godare! 

Midsommar dagen var inte så solig som vi hade hoppats på men vi kunde ändå grilla som planerat, även om vi fick äta inne.. 
Sen när det blev uppehåll så spelade Emil fotboll med mina kusiner, Ebba och Viktor på gräsmattan och jag försökte vara med så gott jag kunde. Jag var väl inte en av dom som slängde mig i gräset precis och kan heller inte påstå att jag tog några hårda bollar direkt, sprang snarare åt andra hållet när dom kom. Som ni kanske förstår så var jag inte den bästa målvakten, men Emil klarade sig ganska bra ändå, hehe. 


I morgon blir det vecka 26 och då är det bara 4 veckor kvar till Emil och jag ska ha semester en vecka tillsammans! Det ska bli jätte skönt och jag hoppas verkligen på fint väder!! Då ska vi spendera lite mer tid på Tjörn och kanske åka ner till Varberg och vara några dagar där med. 

Nu har bebisen blivit 26 fulla veckor plus två dagar. Detta hände under vecka 26

27 (26+2)


Bebisen vecka 26

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

 

Nu sitter jag här och äter glass =)jag äter glass

Ha en fin söndag!


Kommentarer
Postat av: Ida

Äggost är underbart! det äter vi alltid på julen. har lärt mig att göra det själv nu. :)

2009-06-21 @ 15:13:55
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hallo! :) Träffades du och Lina förut eller? Jag smsade dig vid två tiden, men antar att din mobil är lite knasig.

Vi får ses i veckan om du kan då? Jag är ju som sagt ledig tills på onsdag, är du ledig på tisdag kanske?

puss

2009-06-21 @ 20:26:33
Postat av: Carro

Det var från mig! :)

2009-06-21 @ 20:27:04
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0