Ledig? Japp!

Dom ringde precis från jobbet och frågade om jag ville vara ledig idag på grund av vädret. Fick lite dåligt samvete när jag svarade ja, men samtidigt så är det nu när man är gravid som man verkligen ska lyssna på kroppen. Känner inte att jag orkar med att jobba till 23.30 idag och nu när jag har fått ledig så tvivlar jag på om jag ens kommer vara vaken tills dess. Jag även fått väldigt mycket tider på mitt nya schema så lönen kommer säkert bli bra ändå. 


Idag är det föresten ny bebisvecka, 26! Detta har hänt under veckan som varit!

Bebisen vecka 25

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar. 

25 (24+6)  25. 24+6
Bilderna är tagna för två dagar sen i vecka 25 (24+5)
Visst ser magen mycket större ut framifrån? 

Nu ska jag göra mig i ordning och möta upp Carro. =) Puss hej!


Kommentarer
Postat av: Carro

Så fin mage! =)

2009-06-12 @ 14:07:59
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0