vecka 32 (31+3)

Jag har ju missat att uppdatera om lillen när vi varit borta. Idag är vi i vecka 32 (31+3). 
Man märker att han växer och börjar få mindre plats där inne. Ibland när han sträcker på sig så känner jag ett stort tryck både nedåt och upp mot revbenen, speciellt när man sitter ner. Han är verkligen överallt nu, hehe. 

Annars är han fortfarande mest aktiv på morgonen runt 6-7 och sent på kvällen. Ibland när han sparkar så dras hela kroppen med i den riktningen och det är jätte roligt att se. 
Han har allt en egen liten vilja där inne. Man får inte dricka för kallt, ex oboy då blir han grinig och säger till med en gång. Jag älskar att ligga och sova på mage  i vanliga fall och även om det inte går för tillfället så rullar jag ibland över lite för långt på sidan, då säger minsann lillen till också. Lilla sötnosen. <3 

Nu vill vi bara att han ska komma ut, jag orkar inte gå och vänta längre och tänk att det fortfarande är ca 9 veckor kvar till BF..! 

Bebisen vecka 31

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

jag, 32 (31+2)Kommentarer
Postat av: elaine

Vilka fina kort =) jag har allt saknat ditt bloggande. Tur att ni är hemma igen :)

2009-07-27 @ 20:41:26
URL: http://tjocktjockarebebis.blogg.se/
Postat av: Carro

Härliga bilder! :) Nu får vi ses snart!!

puss

2009-07-27 @ 21:26:45
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kollade på alla mysiga bilder:) Ni verkar haft en underbar vecka! Skönt! Jag saknar dig.Känns som evigheter och det är det nästan också:( Men vi får styra upp och ses snart!!!! Pussar på dig och bebis!<3

2009-07-27 @ 23:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0