32 fulla veckor!

I morse var Emil och jag på MVC. Jag fick ta lite tester och alla var bra utan mitt järnvärde som var för lågt. Hon sa att jag antagligen känner mig väldigt trött och om jag börjar äta järntabletter så kommer jag känna mig bättre. Så då får jag väl göra det. Jag som egentligen inte ville börja med dom, "räcker inte jordgubbarna längre?" Men det gjorde dom tydligen inte. Jaja. 

Trött är jag verkligen, idag har jag sovit 2 timmar på soffan. Var tvungen att sätta ifrån mig datorn då jag höll på att somna med den i knät och satte mobil alarmet på en timme. Två timmar senare vaknade jag av att Lina ringde. 
Hehe, hon väckte mig igår med "Du bara sover och sover du ;) " Ja det gör jag faktiskt. 

trötter..
trött


Idag har lillen blivit 32 fulla veckor! Jag pratade med Elaine för några dagar sen om att hon fått förvärkar och jag sa glatt att jag inte känt någonting än.. Men tji fick jag.. Idag har jag haft det hela dagen och det är verkligen inte bekvämt vill jag lova, tycker till och med att det gör ont. Sen har lillpojken blivit så stor nu med så när han rör sig där inne så gör det också oftast ont. Men samtidigt är det självklart väldigt mysigt att känna honom där inne =)

vecka 33 (32+0)
vecka 33 (32+0)

Bebisen vecka 32

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.Kommentarer
Postat av: elaine

Åh. Då vet du vad jag menar nu. Som jag sa har ju jag kollat upp, och det var ingen fara. Det är förvärkar och det kan man ha. Blir det för jobbigt tar jag en alvedon. =) Foglossningen är inte roligt dock, vill egentligen inte jobba mer heller, men jag kör på. Vill försöka lite till. Byter dock till mej de kosta passen. Något du med borde göra! De andra vill ju gärna ha längre....!! 4,30 timmarna går att uthärda iallafall.Krya på dej nu. Och bra att du var hemma två dagar. det behövde du nog!!Ses på tisdag! (om inte i helgen?)

puss

2009-07-31 @ 21:21:15
URL: http://tjocktjockarebebis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0