Fira Carro ikväll!


Japp det ska vi göra! Men just nu sitter jag i soffan och degar. Jag ska snart ta mig upp och dammsuga och städa i ordning så att det är fint här i kväll. Som tur är är det inte så mycket att göra då jag känner mig gaaanska seg idag.  

Jag har i princip inte sovit någonting i natt. Det har varit så HIMLA VARMT! Har haft alla fönster öppna och balkongdörren har stått helt öppen men ändå har jag vaknat en gång i halvtimman av värmen. Sen är det så himla ljust i vårt sovrum och det gör ju knappast saken bättre. På det så har jag behövt kissa typ 10 gånger i natt därför att jag druckigt så mycket vatten. Ja det har varit jobbigt som sagt.. 
Men nu är det bara att ladda om för i kväll kommer tjejerna hit och det ska bli jätte roligt! Jag uppdaterar mer senare i kväll! 

Vill också säga Grattis till Elaine och hennes kille som äntligen har fått reda på könet på deras lilla bebis. =) Himla roligt!! Men vill ni veta mer om det så får ni gå in på hennes blogg så kanske hon skriver något om det där! =)  
www.tjocktjockarebebis.blogg.se 


Idag är det ju fredag, lillhjärtat och jag går in i vecka 29! 

Bebisen vecka 28

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

 

  


Kommentarer
Postat av: Ida

Ja! Det ska bli superkul ikväll. kom hem från jobbet nu (fick sluta lite tidigare) och ska börja fundera ut vad jag ska ha på mig. beslutsångest som bara den

2009-07-03 @ 15:30:36
URL: http://kongens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0