Vart tog dagen vägen?

Den här dagen har varit jätte konstig. Emil väckte mig vid 10 och jag gick upp och duschade och åt lite frukost. Jag mådde väldigt illa så när Emil åkte till jobbet vid 11 tiden så gick jag och la mig i soffan och tittade på tv. Jag kom ihåg att jag började titta på Oprah vid två tiden och att älsklingen ringde vid 3. Jag har igen aning om vad vi pratade om.. Sen vet jag bara att jag vaknade 18.20!! Jag har sovit heeeela dagen! 

Nu är kl över 8 och jag har bara hunnit ätit två tallrikar med a-fil och músli idag. Vi har ingen middagsmat hemma och jag har ingen aning om vad jag vill äta. Jag hatar att må illa! När jag vaknade nu på kvällen så bad jag Carro ringa mig så att jag inte skulle somna igen. Vi pratade i över en timme. 
Hon sitter ensam hemma i sitt hus och jag i min lägenhet. Väldigt dåligt planerat måste jag säga. Emil kommer ju iof alldeles strax, men det hade varit roligt att träffa Carro idag. Vi får planera lite bättre nästa gång så att vi inte behöver sitta ensamma på var sitt håll.

Nu kom älsklingen hem och vi ska åka och köpa Kina mat =) /Myjag och carro  jag och carro  jag och carro  jag och carro i nicaragua  jag och carro =)

Tänkte lägga upp ett kort på Carro och mig men det finns så otroligt många så här kommer några stycken! =) Man ser tydligt här att vi har olika pose-sidor ;) Kladdkaka


                                                                    


Kladdkakan jag gjorde blev verkligen kladdig! Mmmm =)  Precis innan jag skulle sätta in den i ungen så la jag i små bitar av blockchoklad för att få den mer chokladig och kladdig. Det värsta jag vet är torra kladdkakor. Jag har satt in den i kylen nu så jag tror att den kommer bli perfekt till ikväll när älsklingen kommer hem. 

Tänkte dela med mig av receptet

Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
lite salt
100 gram smör
lite kaffe beroende på hur du vill ha smaken
några bitar av blockchoklad 

Först blandar du 2 ägg tillsammans med 3 dl socker i en bunke. Ta sedan 1 1/2 dl mjöl och blanda det med 1 dl kakao i en annan bunke tillsammans med lite salt. När du gjort detta så blandar du ner mjölet och kakaon tillsammans med sockret och äggen. Smält sedan smöret och blanda ner i bunken och avsluta med en skvätt kaffe och några bitar av blockchoklad. 

Smörj formen och ställ in kladdkakan på 175-200 grader i 15-20 minuter. 

Servera gärna vaniljglass till! Smaklig måltid! 

Nu börjar unga mödrar! / My

Vecka 10!

Nu har jag varit duktig och tvättat och bakat kladdkaka. Jag ska lägga upp en bild sen innan jag provsmakar, men just nu är jag alldeles för mätt. Idag gick jag föresten in i vecka 10! =) Så nu är det bara två veckor kvar till vecka 12! 


Vecka 10: Så här dags i graviditeten är fostret 3.2 till 4.3 cm och det är enklare att bestämma fostrets vikt eftersom det börja lägga på sig lite hull. Din bebis har vuxit i en otrolig hastighet de senaste veckorna och nu väger den 5 gram och är stor som ett litet plommon, men på din mage syns ännu inte så mycket.

 

Denna veckan är något av en milstolpe i fostrets utveckling. I den tionde veckan är alla delar och organ i kroppen anlagda och nu återstår ‘bara’ för dem att utvecklas och mogna under resten av graviditeten. Fingrar och tår har vuxit isär och svansen har försvunnit. Fostret har redan utvecklas smaklökar och tandanlag. Hjärnan växer med otroliga 250 000 nya neuroner per minut! Hjärtat är fullt utvecklat, men de externa könsorganen syns inte förrän under nästa vecka, även om testiklarna hos pojkar redan producerar testosteron.

Eftersom dina hormoner flödar vid den här tiden så kan du märka en rad fysiska och psykiska symptom. Många gravida upplever att de blir lätt upprörda och har kraftiga humörsvängningar. Fysiskt så börjar de flesta öka ordentligt i vikt och en del kan få lätt blödande tandkött och svullen sköldkörtel. I genomsnitt ökar man 13 kg i vikt, men det mesta av den ökningen sker i andra och tredje trimestern.

Det är vanligt att man känner sig oattraktiv, otillräcklig och orolig inför framtiden. Det är normalt att ibland uppleva tvekan och att ifrågasätta graviditeten och det som skall komma. Det är en stor händelse i livet att få barn.

Din graviditet i siffor (graviditetskalender)

  •  Första dagen for din senaste mens var 18-Dec-2008
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 24-Sep-2009
  •  Du är gravid i vecka 10+0 
  •  Du har klarat av 25% av graviditeten.
  •  Du har 209 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 18-Dec-2008 till 18-Mar-2009
  •  Din andra trimester varar från 19-Mar-2009 till 16-Jun-2009
  •  Din tredje trimester varar från 17-Jun-2009 till 24-Sep-2009

Torsdag

Vaknade ganska sent idag, 12.30, och kände mig bedrövlig. Jag har alltid älskat att sova länge på morgonen, men nu fungerar det inte längre. Jag får jätte ont i huvudet och illamåendet ska vi inte ens tala om. Jag måste börja gå upp tidigare. Har man inget planerat så kan det vara svårt men jag måste börja tänka på min hälsa. 
Å andra sidan är det väl lika bra att börja ändra sina rutiner redan nu. Om så där 9 månader så kommer det inte bli så mycket sömn har jag en känsla av, hehe. 

Efter jag ätit lite frukost kändes det så dumt att krypa ner i sängen igen, trots att jag mådde dåligt,  så jag förflyttade mig över till soffan istället med täcket och kudden. (som om det skulle vara så mycket bättre)
Nu har jag iaf kommit upp på bena och varit nere med en 60 tvätt i källaren. Kom på att jag lite sömnigt imose hade lovat älsklingen att tvätta idag. 

Min bästa kompis Carro har föresten skaffat en blogg! Jag ska lägga upp en länk på min sida men jag har inte riktigt listat ut hur jag får i den i texten här än. 
Jag läste att hon skulle göra chokladmuffins idag. Gud vad gott! Du får lägga upp receptet och en bild på dom sen! 
Själv blev jag lite sugen på att göra kladdkaka! Vi köpte Carte D´or vaniljglass igår och den skulle jag lätt kunna bli beroende av! Lite kladdkaka med vaniljglass till skulle inte vara helt fel. Eller vad säger ni? 
Nu ska jag springa ner i tvättstugan igen, tiden bara rann iväg. Vi hörs sen! 


Vår lägenhet

Eftersom jag älskar inredning så tycker jag att det är väldigt roligt att gå här hemma och flytta runt ljusstakar, skålar, byta dukar mm. Jag tänkte ladda upp lite bilder på vår lägenhet så ni får se hur vi har det. Men också för att jag kanske ändrar saker i framtiden och då är det roligt att titta tillbaka och se hur det var förut.

 vardagsrummet.                      
  hallen          köket            rolig kökshandduk som döljer pappersåtervinning och fula kökshanddukar.            
                  utsikten från vår balkong

Gravid vecka 9+6

Din bebis är nu stor som en genomsnittlig grön oliv. Ländgen huvud till stjärt är nu 22-30 mm och väger c:a 3 gram. Din kropp avslöjar utåt ännu inte att du är gravid, men din läkare skulle vid en undersökning kunna känna att din livmoder är förstorad. Hormonet hCG är på sin högsta nivå och du har förmodligen märkt av någon eller några av följande förändringar; din hud kan bli mjukare, du kanske får finnar, ditt hår kan ha blivit fetare eller torrare. 


Bebisen

Trots att din bebis är mycket liten så börjar den alltemer att likna en människa. Ryggen rätas ut och svansen krymper. Huvudet är fortfarande oproportionerlig stort i förhållande till resten av kroppen.

Bebisens ögon är redan väl utvecklade och täcks av ett skyddande membran, och ögonlock som öppnas och stängs är fortfarande några veckor avlägsna.

Vid den här tiden börjar också bebisen att göra små rörelser för att träna sina muskler. De är ännu för små för att du ska kunna känna dem men om du gör ett ultraljud så kan du förmodligen se dem. Armar och händer utvecklas snabbare än ben och fötter på det här stadiet.

Det är fortfarande inte möjligt att se skillnad på pojkar och flickor eftersom de externa delarna av könsorganden ser mycket lika ut. I vecka 9 kan man tydlig se fingrarna.

Du

Ditt cirkulationssytem ändras under graviditeten och ditt blod ökar i volym med hela 50%. Volymökningen är viktig för att kunna tillgodose fostrets behov. Volymen kommer att börja öka redan under första trimestern och ökningen fortsätter under hela graviditeten. Denna utspädning av de röda blodkropparna kan leda till anemi och att du känner dig trött och orkeslös, något man kan åtgärda genom att se till att äta järntillskott.

 

                                                  6+0 2 må


Hormonerna är på topp..

Dagen har varit mysig. Jag har dock varit på "hormon-humör" från och till hela dagen och det har väl varit mindre roligt kanske. Det är sjukt hur fort humöret kan ändras av bara en liten liten sak. Jag är rädd för att jag precis gått in i en 9 månaders lång PMS period. Uppenbarar min omgivning att ta skydd! 
Nej men skämtosido så hoppas jag att det inte kommer vara så här exakt heeela tiden. Men jag kommer säkerligen ha mina perioder.. 

Idag har det som sagt känts lite jobbigt men inte bara pga hormoner. Jag drömde i natt att jag inte fick lov att jobba på Liseberg för att jag var gravid och att jag dagen efter fick missfall. Vaknade av att kudden var blöt av tårar.. Min chef på Liseberg är i verkligheten helt underbar och jätte positiv till min graviditet och detta med missfall då.. Jag har ju varit väldigt illamående redan från vecka 6 och detta är ju ett väldigt tydligt tecken på en graviditet. 
Nu bara de två sista dagarna så har det ändå börjat gå över mer och mer, vilket jag är jätte tacksam för. Men det får mig också att bli lite orolig då jag inte känner mig gravid längre. Illamåendet var trots allt min trygghet till att allt stod bra till. 
Nu har man igen garanti längre känns det som. 
Jag vet ju att det är vid ungefär den här tiden som illamåendet börjar avta. Men igår läste jag i någons blogg om en tjej som inte visste att hon hade fått missfall förens vecka efter. Då blir man klart lite orolig själv.. 

Men nästa vecka ska vi till MVC och då ska jag fråga om hon vill lyssna efter bebisens hjärta. Hur går det till föresten? Måste man göra ett ultraljud då? Har hört något om en tratt men de kanske dom bara använde på stenåldern? Hehe. 

Jag, och säkert halva Sverige, tittade föresten på presskonferansen om Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling förlovning förut idag. Jag tycker verkligen att han förtjänar prinstiteln och tycker det är löjligt att det finns människor som uttalar sig om att han inte skulle vara lämplig.  Ska inte Viktoria kunna gifta sig med sin kärlek för att han inte är adlig eller prins? Nej, trots vår gammalmodiga monarki så lever vi på 2000-talet. Jag tycker snarare det är positivt att han är "man av folket" och han verkade väldigt ödmjuk inför rollen. Jag önskar dom all lycka!

Nej nu ska gå ut i köket och se om jag kan ta något att äta. (Våran kyl står nämligen och ekar när man öppnar den just nu, hehe). Vi skulle egentligen åkt och handlat på hemvägen från Tjörn, men så kom vi iväg så sent. Sen skulle Emil iväg igen kl 20.00 och titta på fotboll med sin pappa och då räckte tiden helt enkelt inte till. Fast älsklingen var söt och sa att han skulle köpa med sig lite kvällsmat/frukost på 7-Eleven på vägen hem. 

Jag har föresten blivit helt såld på A-fil! (Undra om det är mitt första graviditetssug..) Jag tycker egentligen inte om fil speciellt mycket, har alltid varit en yoghurt tjej.  Men nu tycker jag att yoghurt smakar för sött och att det är mycket godare med A-fil. A-fil med músli. Hoppas ni kan sova gott! Jag ska ge det ett nytt försök inatt!

Tjörn idag.

Nu har vi precis vaknat här hemma och jag har hunnit ringa mormor och berättat att vi tänkte komma upp och hälsa på idag. Hon blev så klart glad så nu är det bara och hoppa in i duschen och åka. Verkar vara fint väder idag med. Det är mysigt om man ska ut och promenera. Nej nu ska jag gå upp och äta frukost innan jag börjar må illa. Hoppas ni får en fin dag! 

Hemma igen

Nu har jag nyss kommit hem och har precis bytt om till mjukisbyxor och Emils t-shirt. Det är typ de ända jag går omkring i här hemma. Eller klänning och leggins. Inte så jätte glamoröst kanske, men väldigt bekvämt. Skulle aldrig kunna sitta hemma i soffan en kväll och titta på film i tajta jeans, nej usch. Mjukisbyxor ska de va! 

Det var jätte roligt och mysigt att fika idag! Jag har saknat mina tjejer märkte jag. Sen var det jätte roligt att berätta nyheten för Ida också, och att hon blev så glad! Hon frågade om jag redan nu började tröttna på allas reaktioner när jag berättar, men det tror jag inte är möjligt. Känns så himla magiskt på något sätt. Tänk att vi kommer ha en bebis till hösten. Det är nästan omöjligt att förstå. 

Imorgon är Emil ledig från jobbet och då ska vi kanske åka upp till Tjörn och hälsa på mormor och Lars. Det är alltid lika mysigt att komma upp till landet och andas frisk luft och bara slappna av. 
Jag tycker nästan det är mysigare att vara där under höst och vinter månaderna, då är det så stilla och lugnt. Sen är inte mina kusiner där då heller och då får jag ju mormor för mig själv, det är alltid lika mysigt. Emil är ju med så klart men det är inte massa stoj och lek i huset. 
Om vi åker upp imorgon så skulle jag gärna vilja åka och hälsa på en av mina kusiner som också bor på Tjörn. Och hennes lilla Tuva, mitt kusinbarn. Dom har  jag inte träffat sedan i somras. Herregud vad längesen det var nu när jag tänker på de. Då måste vi nästan åka upp imorgon. Skulle ju vara roligt att se hur dom reagerar på att vi också ska få barn snart, hihi. Nej nu har jag nästan missat hela CSI NY. Ha en trevlig kväll! 


krångel med försäkringskassan

Nu har jag precis pratat med vårdcentralen. Eva, en jätte snäll och hjälpsam kvinna ringde precis och sa att det tyvärr inte var någon idé att komma kl 14 då läkaren inte kunde sjukskriva mig fler dagar. Jag tycker det är dåligt att försäkringskassan inte accepterar min sjukskrivning från vårdcentralen. Visst jag håller med, att vara gravid i sig är ingen sjukdom, men symtomen man kan få av att vara gravid, och som jag har, borde räcka för sjukskrivning i längre än en vecka!
 
Allt detta krångel fram och tillbaka med vårdcentralen, MVC och försäkringskassan är väldigt jobbigt men jag ska försöka koppla bort det ett tag nu. När jag är under mycket stress så kommer min magkatarr lätt tillbaka och det är det sista jag behöver just nu. Ska lägga mig i soffan och titta på tv en stund, hej!

Tv-hörnan i vardagsrummet


Godmorgon!

Idag när jag vaknade så pirrade det i hela kroppen! Jag ska äntligen få berätta de! Det är iof ganska många som redan har fått reda på att jag är gravid, men vi ska inte hålla det hemligt längre! 

Jag ska till vårdcentralen idag kl 14 och se om dom kan sjukskriva mig en vecka till. Annars får jag vända mig till MVC. Jag hoppas verkligen att det går för jag vantrivs på jobbet och nu när jag mår såpass illa så fungerar det verkligen inte att jobba. - My ställ dig på bordet och gör hamburgare, " vänta, jag ska bara spy först!"
Det låter ju inte så trevligt. Jag tror inte att jag kommer kunna njuta av en hamburgare på Burger King igen på väldigt, väldigt länge.
Sen efter vårdcentralen ska jag åka hem en sväng och äta lite och efter det så ska jag fika i stan med Carro och Ida. Det ska bli jätte mysigt! Jag har inte träffat Carro på över en vecka (!!) och Ida träffade jag sist på hennes födelsedag i mitten på Januari. Jag undrar vad Ida kommer säga när jag berättar att jag är gravid. Jag är övertygad om att hon kommer bli glad, men det känns lite nervöst. Men självklart väldigt roligt! 

Ända sen Emil och jag blev tillsammans 2004 så har jag gått och funderat på vad våra barn ska heta. Det är så himla svårt! Och speciellt pojknamn. Theodor är det enda namnet jag står fast vid. Det tycker jag är jätte fint. När kommer till flicknamn så är Nova, Eya, Stella, Joy eller Joyce, är några jag tycker om.
Men eftersom jag än så länge bara är i vecka 9 så har vi ju några månader på oss att komma på det perfekta namnet. Sen tror jag iof att det är svårt att bestämma innan barnet kommer.  Bebisen kanske inte ser ut som en Theodor eller en Eya när h*n kommer ut. Jag tror att vi kommer ha två eller tre namn på förslag när det väl är dags. 

Men nog om det nu. Nu ska jag gå upp ur sängen och beundra vårt fina vardagsrum! Vi köpte en ny matta igår av några kompisar och det förändrade hela rummet. Nu ser det så fint ut så. Jag kan försöka lägg upp en bild. 
Ha det bra! 


Mitt första inlägg

Nu har även jag skaffat mig en blogg. Jag är antagligen den sista på jorden.. Men jag har inte känt att jag har haft något att skriva om innan, utan tyckt det varit roligare att följa andras bloggar. Men nu har min värld har ändrats ganska mycket på bara några veckor så tyckte jag att det var dags att skaffa mig en egen blogg. 

Som ni säkert förstår på mitt fantasilösa bloggnamn så är jag gravid! Jag är i vecka 9 och börjar smått känna mig lite bättre i kroppen nu (även om jag kommer få andra krämpor längre fram). Jag har mått illa och spytt nästan konstant i ca 2 veckor. Har provat alla möjliga medel mot illamående - kex, ingefära, te, att äta innan man går upp - ja det är lika svårt som det låter, äta väldigt ofta, inget hjälpte, tills jag fick Lergigan på vårdcentralen. Nu börjar jag känna mig som en människa igen. 

Det har varit tråkigt att inte kunna njuta helt av den underbara känslan av att vara gravid. 
Men jag känner mig som sagt lite bättre nu och allt börjar verkligen sjunka in nu. Vi ska få barn! Jag ska bli mamma! Kanske är det också för att fler och fler börjar få reda på vår stora underbara nyhet som det börjar bli mer verklighet. 

Jag är så otroligt lycklig, orolig, glad och ledsen och allt detta samtidigt i en rejäl överdos av känslor. Jag bara längtar till vecka 12. Den magiska siffran! Vi ska till MVC igen den 3 mars och då hoppas jag att vi ska få en tid för ultraljud. Känner att jag inte kan slappna av och njuta helt förens jag vet att allt är som det ska där inne. Men samtidigt kan man inte gå omkring och oroa sig heller, det mår man ju inte bra av. 

Jag har föresten precis övertalat sambon om att vi ska ta reda på könet på bebisen. Det ska bli så himla spännande att få veta om vi ska få en liten flicka eller pojke! Om vi nu får de.. Såg på nyheterna förut att det ska bli svårare att få reda på könet då det finns människor som gjort abort då de hellre ville ha en pojke/flicka. Förstår inte att det finns sådana människor! Jag kommer tydligt berätta för Monica på MVC att vi blir lyckliga vare sig det är en pojke eller flicka, precis som de flesta som väntar barn=) 
Det blev ett långt första inlägg. Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min älskling och titta på CSI. Sov så gott! 

RSS 2.0