Vilken värme!

pust och stön.  

Gud vad det är varmt, jag döör! Hade jag varit på landet kanske jag hade uppskattat det mer då man kan gå och bada, men nu får den gärna försvinna för min del. 
Jag håller med dig Elaine, det är verkligen inte lätt att vara höggravid i värmen! Känner mig lite som en vampyr som bara vill komma ut på kvällarna, när solen har gått ner, hehe. 

Skulle egentligen gått in i duschen för ett tag sen, men vad är det för idé? Om 10 minuter kommer jag vara lika svettig igen.. Så jag väntar nog med duschen tills dess att Emil har kommit hem efter jobbet kl 15.00 =)

Idag går vi in i bebisvecka 34!!  Åh vad vi längtar efter vår lilla knodd nu! Vi pratar och sjunger för honom varje dag. Vi pussar och klappar på magen hela tiden och säger godnatt och godmorgon Milo varje dag. 

Nu är vi ganska övertygade om att det blir en liten Milo. Det känns som en Milo. Vår Milo. =)

Här är lite bilder från igår

Magen vecka 33 (32+6)
fdfdsf

34 (33+0)


Idag är det fredag =  ny bebisvecka, 34! Detta har hänt under veckan =)

Bebisen vecka 33

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

v 33


Vi var på MVC förra veckan och då fick vi bekräftat att han ligger med huvudet nedåt och nu antagligen kommer stanna så. Även om vi redan hade listat ut det själva så var det skönt att få höra av barnmorskan. Vändnings försök har jag nästan bara läst negativa saker om så det ville jag gärna undvika. Men nu slipper vi tänka på det! =)

 


Kommentarer
Postat av: Lina

Ja, Milo är fiiin fiint!!:)

2009-08-07 @ 23:05:31
Postat av: elaine

Milo blir fint =) En liten Alex och en liten MIlo, woe, snart är vi framme! shit! =)

2009-08-08 @ 16:47:04
URL: http://tjocktjockarebebis.blogg.se/
Postat av: Anonym

ps. tofflorna är från HM. 49,90:- =)

2009-08-08 @ 16:49:21
Postat av: Sanna

hej my! hoppas att allt är bra! åh, jag älskar att läsa vad som händer i erat liv och i din mage. =)Och Milo är ett jättefint namn, det gillar jag verkligen!

vi får ses snart igen. puss o kram

2009-08-09 @ 21:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0