Hallonbladste

Sitter just nu här och väntar på att mitt hallonbladste ska bli färdigt. =)
Elaine och jag var nämligen en snabbis på stan förut idag efter att vi hade lämnat av lite saker på jobbet och då köpte vi detta.

Hallonbladste sägs nämligen ha en positiv verkan på livmodern och dricker man då detta några veckor innan förlossningen så ska detta underlätta förlossningsgången och även för livmodern att dra ihop sig efter förlossningen. Vissa tycker att det fungerade jätte bra för dom och andra är tveksamma, men jag tänker i alla fall testa! Allt för att underlätta, eller hur Elaine? ;)

jkökö jkll lkök
"Det har en toniserande verkan på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn. 

II en studie som gjordes i Sydney, Australia, gav man 192 förstföderskor antingen en tablett med 1,2 g torkade hallonblad eller placebo två gånger per dag från graviditetsvecka 32. Örtpreparatet visade sig inte ha några skadliga effekter på varken mor eller barn och de som tagit hallonbladstabletterna hade ett kortare utdrivningsstadium under förlossningen och en lägre frekvens av
instrumentförlossning (19,3 % jämfört med 30,4 % för placebogruppen.). Men man behöver göra mer forskning för att bekräfta dessa resultat."


(Detta inlägg gick ganska bra att skriva även om texten inte blir som jag skrivit den innan den publiceras.)


Kommentarer
Postat av: elaine

Mitt senaste inlägg hette också Hallonbladste. =) haha.. Jag ska me ta en kopp snart. Kommer lillen, så skyller jag på te:t =)

2009-08-31 @ 18:06:39
Postat av: Cec

Hallå My!Ja va roligt att du har också! Ska hålla koll på dig å bebben =D Kram!

2009-09-01 @ 20:49:31
URL: http://hellocec.blogg.se/
Postat av: Carro

Tack gumman!

Jaa vad mysigt!! Att få vara gudmor till lillen är ju världens bästa present! Jag längtar! =D

2009-09-02 @ 21:28:59
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0