Torsdag = Ny bebisvecka, 18!

Idag går bebisen och jag in i vecka 18! Det känns helt underbart att veckorna tickar på och att vi snart ska på UL och börja köpa spjälsäng, bilbarnstol m,m. Jag längtar så himla, himla, himla mycket tills hon tittar ut!! (Jag är övertygad om att det är en flicka)

min mage i vecka 17, (16+3)
(denna bilden är tagen på kvällen, då är alltid magen lite större.)

Bebisen

"I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

 

 

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo. Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning."

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag åka in till stan och träffa Ida! =) Hoppas ni får en fin dag! Puss

 

 


Kommentarer
Postat av: Carro

Det var så roligt när du och Ida kom och hälsade på mig på jobbet! =D

Hihi!

Vi ses imorgon darling! puss

2009-04-16 @ 19:30:04
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: Ida

jag tycker att du kan frysa såhär. den är så himla fin att titta på! jag blir helt paralyserad! ;)

2009-04-17 @ 12:19:13
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Michelle

Tiden går så himla fort! Shit, alltså. Bebis!

2009-04-17 @ 16:28:55
URL: http://oaklandstolemyheart.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0