16+0, redan vecka 17!=)

Åååh! Jag hade ju planerat att titta på One Tree Hill igår kväll, men tiden räckte inte till igår så jag tänkte göra det nu istället. Hade bara upp till avsnitt 18 på datorn så när det stod att det senast var avsnitt 19 så laddade jag självklart ner det. Men det hade jag redan sett, det var fortfarande förra veckans avsnitt! Varför har det inte kommit något nytt den här veckan för? Det har ju precis varit uppehåll! =( ååhhh...! 

Jaja, jag får roa mig med något annat. Kanske börjar packa lite smått. Ska nämligen upp till mormor på landet imorgon och fira lite påsk medan Emil är hemma och jobbar. 

Bilder på Tjörn. Jag kommer dock hem på lördag igen och ska gå på Butterfly Imp på Sticky tillsammans med Carro, Kimia och Lina. Får se om jag får med mig Emil också kanske? =) 


Tiden går så himla fort, jag är redan i vecka 17! Känns som om det var igår som jag var i vecka 9 och det var 2 månader sen nu. 
Tänkte uppdatera hur jag mår: 
  • Illamåendet- Detta har blivit mycket bättre. Nu mår jag bara illa på morgonen innan frukosten och om jag inte ätit på ett tag. Jag hinner nästan aldrig bli hungrig längre. Precis innan den kurrande känslan av att magen är tom så kickar illamåendet in och då vet jag att det är dags att fylla på! 
  • Huvudvärk(!) -  Nästan varje dag, mer eller mindre.. Just nu "mer". Jag tycker att det är konstigt därför att jag använder mina glasögon nästan hela tiden, dricker citronvatten som aldrig förr och får den vilan och sömn som jag behöver. Ska höra på MVC nästa gång om det kan vara för att jag saknar något ämne i kroppen. 
  • Näsblod - Varje dag. Inte så att det rinner men varje gång jag ska snyta mig så blir pappret helt rött. Men detta läste jag härrom dagen beror på att jag har en ökad blodmängd i kroppen, vilket egentligen inte är så svårt att räkna ut.

Här kommer också en uppdatering på lillen. Detta har hänt under veckan som gått.

Vecka 16

Din bebis 

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-12 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

 

Lägger upp en ny magbild ikväll =)


Kommentarer
Postat av: Ida

Dom här uppdateringarna har jag saknat! kul att följa hur barnet växer! :) jag har det dock bra för jag behöver inte vänta 9 månader på min bebis, fast den blir ju dock inte lik mig... :( ;)

2009-04-09 @ 16:01:57
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Johanna

Det är så konstigt att det liksom växar nått i magen. Galet men väldigt häftigt! Man blir lite rörd varje gång man tänker på det:). massa kramar

2009-04-09 @ 17:31:15
Postat av: Ida

nej absolut inte. När du inte har lagt upp så har jag fått söka reda på det själv. hehe. :)

hihi fan vad fint det låter när du säger så ^^ I morgon väntas det tillökning, men Johan har tyvärr inte erkänt faderskapet än, men det tror jag nog att han gör så snart han ser det lilla livet. :)

2009-04-09 @ 18:13:05
URL: http://kongens.blogg.se/
Postat av: Carro

Ja kul med dessa uppdateringarna så man får följa vad som händer med lilla bebisen! =)

2009-04-09 @ 19:54:50
URL: http://domkallarmigcarro.blogg.se/
Postat av: My

Vad ni är söta=)

2009-04-09 @ 22:47:20
URL: http://enlitenimagen.blogg.se/
Postat av: Kimia

Jag saknar dig My! Du har inte svarat på mina sms =( Men du kommer hem till mig på Lördag va? =)

2009-04-09 @ 23:40:13
URL: http://kimia.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0